Португалия намали от 10 на 7 дни задължителния период на

...
Португалия намали от 10 на 7 дни задължителния период на
Коментари Харесай

Португалия намалява задължителната карантина за безсимптомните с Covid-19

Португалия понижи от 10 на 7 дни наложителния интервал на изолираност за хора, които имат позитивна проба за Covid, само че са безсимптомни, заяви „ Гардиън “, представени от БГНЕС.

Решението визира и високорискови контакти и беше взето, откакто здравни специалисти приканиха държавното управление да премисли политиката си на фона на опасенията, че разпространяването на мощно заразния вид Омикрон и дългите карантини могат да сковават страната.

„ Това решение е в сходство с насоките на други страни и е резултат от механически и претеглени съображения, като се има поради инкубационният интервал на преобладаващия в този момент вид Омикрон “, се споделя в изказване на здравния орган на DGS.
Роман Абрамович взе португалско поданство
Собственикът на “Челси ” Роман Абрамович закупи трето поданство - португалско. Това оповестиха английски медии. Милиардеръ...
Прочети повече
Решението на Португалия следва сходни в други страни като Испания и Англия, където няколко промишлености оповестиха за спиране, защото личният състав трябваше да бъде изолиран, даже в случай че не демонстрира признаци.

Португалският остров Мадейра в сряда също реши да понижи наложителната изолираност за безсимптомни лица с позитивен тест до пет дни, както и за хора, които имат непосредствен контакт с доказани случаи.

Тази седмица ежедневните случаи на ковид в Португалия се усилиха и доближиха през днешния ден рекордните 28 659 в четвъртък. Като причина е посочена бързото разпространяване на Омикрон и увеличението на всеобщите проби.

Въпреки че броят на инфекциите скочи, смъртните случаи и пациентите в интензивните отделения не нарастват експоненциално. Португалия има един от най-високите равнища на имунизация против Covid-19 в света, като към 87% от нейното 10-милионно население е изцяло имунизирано.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР