Португалия намали от 10 на 7 дни продължителността на задължителната

...
Португалия намали от 10 на 7 дни продължителността на задължителната
Коментари Харесай

Португалия намали от 10 на 7 дни изолацията заради COVID-19

Португалия понижи от 10 на 7 дни продължителността на наложителната изолираност за хората, дали позитивна проба за ковид, само че без признаци на болестта.

Решението, взето макар рекордно високите равнища на инфекциите, важи и за контактите, избрани като високорискови . Преди това здравни специалисти приканиха държавното управление да преразгледа политиката си, тъй като породиха опасения, че поради бързото разпространяване на разновидността " Омикрон " продължителните карантини може да сковават страната.

Португалските здравни управляващи споделиха, че решението за редуциране на карантината е в благозвучие с метода на други страни и е плод на деликатно обсъждане, като са регистрирани и данните за инкубационния интервал на новия вид " Омикрон " . Преди Португалия продължителността на карантината бе понижена в Испания и Англия, където някои браншове оповестиха за спирания в работата, откакто чиновници е трябвало да се изолират, въпреки да не са имали признаци.

Португалският остров Мадейра през вчерашния ден реши да понижи на пет дни наложителната изолираност за асимптоматичните с позитивен резултат на тестванията, както и за хората, които са били в стеснен контакт с доказани случаи на ковид.

Тази седмица броят на новозаразените с ковид внезапно се усили и през днешния ден доближи рекордните 28 659 души. Смята се, че това се дължи на разновидността " Омикрон " и на засиленото всеобщо тестване. Въпреки скока на новозаразените смъртните случаи и приетите в болница не се усилват толкоз бързо.

Португалия е една от страните с най-голям % имунизирани против коронавирус  - към 87 на 100 от 10-милионното й население е със приключен имунизационен цикъл. Днес са регистрирани 16 смъртни случая, до момента в който в сряда те са били 12, а броят на пациентите в интензивни отделения е понижен от 151 на 144.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР