Портокаловият сок е не само е отличен източник на витамин

...
Портокаловият сок е не само е отличен източник на витамин
Коментари Харесай

Неочаквани ефекти от портокаловия сок – ето защо трябва да го консумирате ежедневно

Портокаловият сок е освен е отличен източник на витамин С. Той оферират и куп други изгоди за здравето, за които не допускате. 

1. Намалява неприятния холестерол

Ако страдате от висок холестерол, ежедневната консумация на портокалов сок може да помогне за намаление на стойностите му.

Според изследване, оповестено в Journal of Agricultural and Food Chemistry, при хората, които употребяват 236 mL изменчив портокалов сок за интервал от три седмици, се следи понижаване на съотношението на равнищата на LDL към тези на HDL холестерола.

Друго изследване потвърждава, че цитрусовите флавоноиди, открити в портокала, са ефикасни за намаление както на общия холестерол, по този начин и на LDL холестерола при хора с висок холестерол. 

2. Може да понижи високото кръвно налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, потреблението на портокалов сок може да помогне.
Защо да НЕ пием портокалов сок
Портокаловият сок е прочут с богатото си наличие на витамин С и витамини, които зареждат тялото с сила. Популярна напитка за к...
Прочети повече
В изследване, оповестено в European Journal of Nutrition, са взели участие 159 души, които са консумирали контролна напитка, портокалов сок или портокалов сок, обогатен с хесперидин (полифенол, открит в портокалите) в продължение на 12 седмици. При участниците от последните две групи е установено понижаване систолното и пулсовото налягане.

3. Може да понижи възпалението в тялото

Възпалението може да аргументи безпорядък в съвсем всяка част от тялото. Но потреблението на портокалов сок спомага за неговото туширане.

Проучване от 2012 година, оповестено в The American Journal of Clinical Nutrition, откри, че при възрастните без затлъстяване с нараснал сърдечно-съдов риск, които са консумирали 500 mL портокалов сок за интервал от 12 седмици, възпалението е намаляло по отношение на тези, приемащи плацебо напитка. 

4. Може да понижи риска от затлъстяване
Защо е потребно заран да пием портокалов сок вместо кафе?
Много хора са на мнение, че напитката, способстваща повишението на концентрацията, е кафето. Истината е, че има една друга напитка, ко...
Прочети повече
Проучване, оповестено в BMC Nutrition Journal, демонстрира че хората, които постоянно употребяват портокалов сок са по-малко склонни да страдат от наднормено тегло.

5. Може да усъвършенства активността на имунната ви система

Проучване, оповестено в Frontiers in Immunology, стига до извода, че постоянната консумация на портокалов сок е ефикасна за понижаване на възпалението, което може да е от изгода за цялостното имунно здраве.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и експерт по здравословно хранене, както и да се употребява за самолечение и самодиагностика!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР