Портокалите съдържат вещество, което може да намери приложение в профилактиката

...
Портокалите съдържат вещество, което може да намери приложение в профилактиката
Коментари Харесай

Как портокалите помагат в борбата срещу COVID-19

Портокалите съдържат вещество, което може да откри приложение в профилактиката и лекуването на вирусни болести, в това число и на коронавирусна зараза , предава.

Изследване, извършено от университета в египетския град Танта, открива, че биофлавоноидът с противовирусни свойства - хесперидин, се съдържа в кората на цитрусовите плодове, и то най-вече при портокалите .
 Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19
Известно е, че хесперидинът има редица потребни свойства, действайки като антиоксидант и противовъзпалително, венотонично и кардиопротективно средство . Заедно с различен флавоноид, диосмин, той се употребява за лекуване на венозна непълнота.

Авторите на въпросното изследване открояват евентуалното му приложение като антивирусно средство и в частност против коронавирусна зараза .

Изследователите стигат до заключението, че хесперидинът може да блокира проникването на ковид в клетките гостоприемници посредством ACE2 рецептори , като по този метод предотвратява инфекцията.
 Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия  Лесни препоръки за укрепване на имунната система по време на пандемия
Неговата противовирусна интензивност може да послужи като вид за лекуване на пневмония посредством възстановяване на клетъчния имунитет .

Противовъзпалителните свойства на хесперидина в същото време понижават риска от животозастрашаваща свръхреакция на имунната система , известна като цитокинова стихия, изяснява ръководителят на проучването Юсуф А. Хагаг.
 Полезните свойства на портокалите  Полезните свойства на портокалите  Полезните свойства на портокалите  Полезните свойства на портокалите
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР