Порто спаси сезона си, след като осъществи обрат срещу шампиона

...
Порто спаси сезона си, след като осъществи обрат срещу шампиона
Коментари Харесай

Порто направи обрат срещу Спортинг и триумфира с Купата на Португалия

Порто избави сезона си, откакто реализира поврат против първенеца Спортинг (Лисабон) с 2:1 след продължения във финала за Купата на Португалия и взе трофей през сезон 2023/24. Победният гол бе дело на иранеца Мехди Тареми, който вкара дузпа в 100-ата минута. Спортинг пък трябваше да играе от 30-ата минута с човек по-малко, заради червен картон за създателя на техния гол Джери Сейнт Жуст, който откри резултата за " лъвовете " в 20-ата минута.

Нидерландският защитник засече с глава центриране на Поте от ляво и първенците откриха. В 25-ата минута обаче бразилецът Еванилсон изравни след неточност в отбраната на Спортинг. Халфът Пепе Акино центрира в наказателното поле, а бранителят на " лъвовете " Нуно Сантош в опит да спре топката безусловно я подари на 10-ия метър на Еванилсон, за който не бе проблем самичък против вратаря да изравни.

След три минути Спортинг остана с човек по-малко, откакто голмайсторът Жуст бе изпъден с пряк червен картон, поради отсичане на откъсващия се Вендерсон Галено. Първоначално съдията Фабио Верисимо уточни и точката за осъществяване на дузпа, само че откакто се съветва с сътрудниците си от стаята за видеоповторения (ВАР), извади фаула отвън границата на наказателното поле.

Изстрелът на Чико Консейсао мина на сантиметри до дясната греда. До края на първата част двата тима пропуснаха по едно доста положително състояние, като изключително би трябвало да съжаляват " синьо-белите " от Порто, откакто Консейсао от 8 метра ритна топката над горната греда.

През второто полувреме и продълженията Порто наложи сериозна доминация, само че по този начин и не се стигна до гол до 100-ата минута, когато реферът отсъди дузпа. Тя бе провокирана от вратаря на Спортинг Диого Пинто, който събори Еванилсон. Този път зад топката застана Мехми Тареми и не остави късмет на стража на " лъвовете ", с което обезпечи и трофея на отбора си, 2:1 за Порто.

Това е 30-а купа за " драконите " в исторически палн, а като приключил на 3-о място в класирането тимът получава право да играе квалификации за място в Шампионската лига.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР