Портних превърна Варна в една трапеза, около която са се

...
Портних превърна Варна в една трапеза, около която са се
Коментари Харесай

Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ: Портних превърна града в трапеза, около която са се наредили дънки, джинси и „тимаджии“. Ще разтурим тази трапеза | Портних избяга от дебата за Варна в „Референдум“ по БНТ, както избяга от дебата в Нова

Портних трансформира Варна в една софра, към която са се наредили „ дънки “, „ джинси “ и „ тимаджии “. Ще разтурим тази софра, с цел да стигнат парите още веднъж до варненци.

Това сподели в ефира на „ Референдум “ по Българска национална телевизия Благомир Коцев, претендент за кмет на Варна от обединението ПП-ДБ. Той добави, че засяга икономическите обръчи, кръгове и другари към модела Портних, които изсмукват парите на варненци.

Коцев уточни още, че дебатът по Българска национална телевизия свети с отсъствието на Иван Портних. Кандидатът от ПП-ДБ напомни, че досегашният кмет, който през днешния ден е в родния си град София за присъединяване в bTV, не се е явил в дебата за Варна в „ Референдум “ дружно с останалите кандидати за кметското място в морската столица. Той добави, че Портних дължи отговор на варненци за приключването на средства.

Коцев сподели, че е подготвен с стратегия от 66 ограничения за възстановяване живота на елементарните хора, която той и неговият екип са основали още преди месеци.

На въпрос за локалните налози и такси, Коцев сподели, че няма да има нарастване. Като се спрат течовете от бюджета, ще останат повече пари за хората. Те няма да се дават единствено за асфалт, само че и за други значими за жителите политики, изясни позицията си той.

От 6 месеца съм по кварталите и знам какво споделят хората. Имаме съответни хрумвания за промени в Общ устройствен план и влизане в действие на ПУП-ове за всички територии, с цел да няма малки врати, които разрешават презастрояване. Вместо това ще има повече зелени площи и паркове за хората, уточни Коцев.

Той подсети, че като регионален шеф е спрял продажбата на 140 дка общински зелени терени, приготвени за продажба и попита претендента за кмет на Българска социалистическа партия Павел Раличков от кое място знае за жалбите на жителите за неприятната градска среда, откакто не обикаля по кварталите и не се среща с тях.

Коцев беше безапелационен, че ще наложи мораториум върху продажбата на общински парцели, а не върху строителството, както Българска социалистическа партия предлага, тъй като предлагането на социалистите е незаконосъобразно.

„ Никога не сме желали коли в Морската градина и държа това да е ясно “, увери Благомир Коцев. Портних блокира Морската градина с 2 патрулни коли на полицията и с това трупаше популистки дивиденти пред варненци, вместо да им даде действително решение на казуса, сподели претендентът за кмет на Варна от ПП-ДБ.

Според него би трябвало да се възвърне буферният паркинг, плануван през 70-те години.

„ Призовавам въпроса за колите в Морската градина да спре да се употребява за политически и пиар цели от Портних и вместо това да се откри продължително решение за прекъсване на колите там “, безапелационен беше Коцев.

На въпрос за опазването на здравето във Варна и неналичието на частна болница в града той отговори, че поддържа частната самодейност, тъй като това би повишило качеството на услугата и конкуренцията в бранша. Това ще докара и до повишение на заплатите на лекарите и медицинския личен състав, които сега са обидно ниски. Това ще даде и място където да работят възпитаниците на Медицински университет – Варна, които другояче напущат града, добави Коцев.

По думите му Варна се нуждае от поетапна стратегия за асфалтиране на улици и създаване на тротоари, които да се вършат в границите на целия мандат, а не предизборно както го прави кметът Портних.

Благомир Коцев добави, че с изключение на стадиона на Варна, градът и изключително младежите се нуждаят от още спортни бази, плувни басейни, включително и за най-малките поданици на морската столица.

Приемен ден два пъти в месеца, мобилна приемна по кварталите, където да се среща с жители по региони дружно с районните кметове, както прави и в този момент, е решението, което Коцев разгласи на въпрос за потребността от повече бистрота и връзка с жителите.

На въпрос за първия локален референдум в история на Варна, Коцев уточни, че би свикал подобен за ориста на така наречен „ Дупка “ в центъра на града.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР