ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Учени потвърдиха присъствието на кит край

...
ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Учени потвърдиха присъствието на кит край
Коментари Харесай

Какво прави кит, роден в северната част на Тихия океан, край Нова Англия? Изменението на климата може да бъде ключът

ПОРТЛАНД, Мейн (АП) — Учени потвърдиха наличието на кит край Нова Англия, който е липсващ в Атлантическия океан преди два века — вълнуващо изобретение, само че те споделиха, че илюстрира въздействието на изменението на климата върху морския живот.

Изследователи от аквариума на Нова Англия в Бостън откриха сивия кит, до момента в който летяха на 30 благи южно от Нантъкет, Масачузетс, на 1 март. Китът, който може да тежи 60 000 паунда (27 215 килограма), нормално живее в северната част на Тихия океан.

Сивият кит е липсващ от Атлантическия океан до 18 век, само че има пет наблюдения на животното в Атлантически и средиземноморски води в последните 15 години, се споделя в изказване на аквариума. Китът, открит този месец, евентуално е същото животно, видяно във Флорида в края на предходната година, споделиха от аквариума.

Изследователите, които са разкрили животното край Масачузетс, споделиха, че в началото са били скептични, само че откакто са обиколили региона в продължение на 45 минути те съумяха да н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР