ПОРТ-О-ПРИНС, Хаити (AP) — Радиостанциите в Хаити бяха задръстени от

...
ПОРТ-О-ПРИНС, Хаити (AP) — Радиостанциите в Хаити бяха задръстени от
Коментари Харесай

Жителите на Хаити, страдащи от гангстерско насилие, са отчаяни, след като кенийският съд блокира разполагането на полицейски сили

ПОРТ-О-ПРИНС, Хаити (AP) — Радиостанциите в Хаити бяха задръстени от позвънявания единствено часове откакто съд в Кения блокира разполагането на Подкрепяни от Организация на обединените нации полицейски сили, с цел да оказват помощ в битката с бандите в размирната карибска страна.

Много обаждащи се чудеха и упорстваха: Какво следва?

Малцина знаят.

Несигурността и страхът се популяризират след решението в петък, като насилието доближава нови върхове, до момента в който бандите стягат хватката си в столицата на Хаити и отвън нея.

„ При липса на постоянна външна задача, която ще бъде разгърната доста скоро, сме изправени пред много драматичен сюжет в Хаити “, предизвести Диего Да Рин от Международната спешна група.

Банди, които управляват почти 80% от столицата на Хаити, през последните седмици нападнаха и завзеха властта на мирни преди този момент общности, като убиха и раниха десетки, което докара до необятно публикувани опасения, че скоро ще управляват целия Порт-о-Пренс....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР