Порт Канаверал, Флорида очерта плановете си за добавяне на още

...
Порт Канаверал, Флорида очерта плановете си за добавяне на още
Коментари Харесай

Порт Канаверал ускорява плана за добавяне на терминал, за да посрещне бума на круизите

Порт Канаверал, Флорида очерта проектите си за прибавяне на още един многолинеен круизен терминал, с цел да отговори на процъфтяващото търсене на круизната промишленост. Главният изпълнителен шеф на пристанището капитан Джон Мъри сподели, че ще ускорят проектите за разширение на терминала посредством потребление на съществуваща товарна стоянка, което ще обезпечи икономисване на разноски, като в същото време усили оперативната еластичност и форсира строителството.

Разположен в Централна Флорида и покрай съществени туристически атракции, в това число тематичните паркове, Порт Канаверал е едно от най-бързо разрастващите се пристанища и признава, че от време на време неговите шест круизни терминала към този момент работят при оптимално потребление. През 2022 година, когато круизната промишленост се възвърне от пандемията, Порт Канаверал беше най-натовареното главно пристанище и през 2023 година обслужи удивителните 6,8 милиона пасажери. PortMiami обаче си върна купата на най-голямото родно пристанище с едвам 7,3 милиона пасажери през финансовата 2023 година

Пристанище Канаверал имаше 13 круизни кораба, които се върнаха вкъщи през финансовата 2023 година с общо 906 визити. Предвижда се това да доближи 7,3 милиона пасажери през тази фискална година, като броят на корабите за преместване е скочил до 16 през зимния сезон и 19, планувани за сезон 2024-2025.

„ Имаме круизни сътрудници с непосредствени потребности да намерят активи във Флорида и Порт Канаверал е мястото, където желаят да бъдат “, сподели Мъри, обрисувайки проекта за идващите два нови терминала на пристанището. „ Способността ни дейно да предоставим нов круизен терминал онлайн беше от основно значение за запазването и разрастването на този значим бизнес сегмент, който поддържа доста работни места и доставя висока стойност за нашата районна и държавна стопанска система. “
В непосредствена непосредственост до настоящия круизен терминал 5 пристанището разпознава свободни възвишения, които съгласно тях разрешават минимални спирания на настоящото пристанище, като в същото време форсират прибавянето на круизен терминал. Той ще бъде на северно пристанище 8, което сега е отворено пространство за товарни интервенции. Проектиран и издигнат през 2018 година, Мъри сподели, че котвеното място ще изисква минимални модификации, с цел да се разшири сегашната линейна бариера от 1020 до 1333 фута. Подобренията в общия басейн също ще подобрят потенциала за акостиране на круизен терминал 5.

Новата постройка на терминала ще бъде по-малка, само че те акцентираха на ефикасното потребление на технологията, която подкрепя напредването на пасажерите. Той също по този начин ще има съседен гараж, започващ с 2500 места и разширяващ се до 3000 места. Паркирането е едно от провокациите на пристанището с бързото разгръщане. Те също по този начин възнамеряват усъвършенствания на пътя, свързани с развиването на North Berth 8.

Порт Канаверал по-рано очерта проект за нов круизен терминал, който ще изисква пренасяне на съществуващото частно яхтено пристанище в пристанището. Мъри сподели по време на днешния брифинг, че към момента работят по този проект, само че реалокират целевата дата до 2030 година или по-късно. Това ще бъде още един огромен терминал с 1400 линейни фута, с цел да побере най-големите круизни кораби. По-рано те пресметнаха, че новият плануван терминал от южната страна ще коства 175 милиона $. Днес нямаше налични прогнози за разноските за новия терминал от северната страна.

Графикът за планиране, инженеринг и създаване на северния терминал на пристанище 8 е в развой на разработка за довеждане докрай на новото оборудване до лятото на 2026 година

Това се случва единствено седмици преди Порт Канаверал да одобри втория по величина круизен транспортен съд в света. Royal Caribbean International ще придвижи Utopia of the Seas (236 860 GT) в Порт Канаверал. Корабът, кадърен да побере почти 7000 пасажери, ще прави два пъти седмично къси круизи до Бахамските острови и съставлява последният в възходящия лист от нови кораби на пристанището. Най-новият круизен транспортен съд на Disney, Disney Treasure (144 000 GT), е плануван да стартира да отплава от пристанището в края на 2024 година, а Celebrity Cruises ще се прибере за първи път в Порт Канаверал идната зима.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР