Порше окончателно се отказва от дизела и така ще стане

...
Порше окончателно се отказва от дизела и така ще стане
Коментари Харесай

„Порше” се отказа от дизела

„ Порше ” дефинитивно се отхвърля от дизела и по този начин ще стане първият немски производител на коли, решил се на тази стъпка, разгласи шефът Оливер Блуме.
„ Повече няма да има дизел при „ Порше”, съобщи Блуме, представен в неделното издание на в. „ Билд” и БТВ. Той добави, че желае да се концентрира върху бензиновите и хибридните мотори, а от 2019 година – върху колите с напълно електрически мотори. „ Никога не сме изобретявали и произвеждали сами дизелови мотори, само че имиджът на „ Порше” въпреки всичко пострада. Кризата с дизела ни донесе доста главоболия”, съобщи Блуме.

„ Смятам, че модерните дизелови мотори остават атрактивни и щадящи околната среда. Те имат още бъдеще и огромно значение за автомобилната индустрия”, добави той. Три години след експлоадирането на скандал с манипулираните излъчвания от дизеловите мотори компанията майка Фолксваген, прочут като „ Дизелгейт”, делът на новите коли с дизелови мотори в Германия спадна от 46 на 33%. Дизеловите коли са застрашени да бъдат неразрешени от редица немски градове поради замърсяването, което предизвикват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР