Porsche Tennis Grand Prix, финалИга Швьонтек – Арина Сабаленка 6-3,

...
Porsche Tennis Grand Prix, финалИга Швьонтек – Арина Сабаленка 6-3,
Коментари Харесай

Повторение на финала: Швоьнтек защити титлата си в Щутгарт


Porsche Tennis Grand Prix, край
Ига Швьонтек – Арина Сабаленка 6-3, 6-4

Ига Швьонтек отбрани купата си от WTA 500 шампионата в Щутгарт, надигравайки Арина Сабаленка с 6-3, 6-4. Двубоят бе повтаряне на мача за трофея от предходната година, като международната №1 още веднъж надви.

В общия баланс състезателката от Полша към този момент води с 5-2 победи. Тя става и първата от Анжелик Кербер през 2016 година насам, която съумява да отбрани купата си в Щутгарт.

Полякинята сподели ефикасна игра в отбрана в заключителната част на първия сет и проби за 5-3. Както във всичките си подавания преди този момент, по този начин и когато сервираше за сета, Швьонтек не остави никакъв късмет на Сабаленка – 6-3.

След почивката шампионката продължи да бъде по-ефективна и осъществя ранен брейк, след който поведе с 2-0. До края ѝ се наложи да отрази единствено една топка за рибрейк, като се оправи без проблем и завърши дуела с чист триумф – 6-4.

От 2018 година насам международните №1 и №2 не бяха играли на край в Тура. На Austралиан Оpen тогава това бяха Симона Халеп и Каролин Вожняцки. За финален път първите две тенисистки в ранглистата бяха на край на клей шампионат през 2013 година, когато на Ролан Гарос една против друга излязоха Серина Уилямс и Мария Шарапова.

За трета поредна година Арина Сабаленка стигна до финала и за трета поредна загуби от съперничка, която е №1 в международната класация. През 2021 тя отстъпи на Ашли Барти, а през 2022 загуби от Ига Швьонтек.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР