Porsche изтегли над 8000 911, тъй като предното и задното

...
Porsche изтегли над 8000 911, тъй като предното и задното
Коментари Харесай

Porsche изтегля 911 за предни стъкла, които могат да се отделят при катастрофа

Porsche изтегли над 8000 911, защото предното и задното стъкло може да се отделят при злополука.

Според Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) 8101 Porsche 911 от 2020 година до 2024 година са евентуално наранени, макар че документите не прецизират кои облицовки са включени. Проблемът е в лепилото, употребявано за залепване на предните и задните стъкла към колите, или по-скоро в събитията, при които е употребявано. Изглежда, че някои 911 не са имали повърхности, изцяло чисти от останки по време на монтажа във фабриката. Това може да докара до по-слаба адхезивна връзка.

Porsche научи за казуса предишния ноември посредством " прозорци с оптично увреждане на полето ". Проверка откри, че стъклото може отчасти да се отлепи в тези по-слаби места. Ако възникне злополука, цялостната връзка може да е прекомерно слаба, с цел да задържи предното стъкло на място. Вероятно няма потребност да споделяме това, само че най-общо казано, летящото стъкло не е хубаво нещо.

Документите за евакуиране означават 15 гаранционни искания за 911, които имат „ мътни повърхности или други оптични дефекти “, само че не са следени случаи на разхлабено стъкло. Porsche споделя, че не знае каквото и да е стъкло да се отделя и няма известия за катастрофи или пострадвания, свързани с този проблем.

Porsche поучава, че несъразмерният звук от вятъра или влагата в колата могат да демонстрират проблематични зони. Тази промяна е лесна – предното и задното стъкло ще бъдат тествани и заменени, в случай че е належащо, като се употребява ново стъкло, обработено с абразивен развой на разчистване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР