Porsche инвестира 75 млн. щатски долара в HIF Global LLC.

...
Porsche инвестира 75 млн. щатски долара в HIF Global LLC.
Коментари Харесай

Porsche започва производството на е-горива

Porsche влага 75 млн. щатски $ в HIF Global LLC. В подмяна на това, производителят на спортни коли придобива дълготраен дял в HIF Global LLC, холдингова компания на дейни в интернационален проект разработ-чици на планове за уреди за произвеждане на е-горива. Наред с други планове, основаната в Сантяго де Чили компания построява пилотния цех за е-горива Haru Oni в Пунта Аренас (Чили). Инициирано от Porsche и реализи-рано с сътрудници като Siemens Energy и ExxonMobil, производството на е-горива от водород и CO2, употребяващо вятърна сила, се чака да стартира в средата на 2022 година Тези синтетични горива на основата на електрическа енергия поз-воляват съвсем CO2-неутрална работа на моторите с вътрешно горене.

С инвестицията си в HIF Global LLC Porsche взе участие в интернационален кръг за финансиране дружно с чилийската компания Andes Mining and Energy (AME) и американските компании EIG, Baker Hughes Company и Gemstone Investments. Като цяло в HIF Global LLC ще се влее сума в ниския диапазон на деветцифрено число в щатски долари. AME остава мажоритарният акционер в HIF Global LLC. Допълнителният капитал ще се употребява за създаване на промишлени уреди за е-горива в Чили, Съединени американски щати и Австралия, които разполагат с огромни ресурси от възобновима сила.

„ E-горивата имат значим принос за опазването на климата и допълват нашата електромобилност по логичен метод. Като влага в промишленото произ-водство на е-горива, Porsche уголемява своя ангажимент за устойчива мобил-ност. Общо видяно, нашите вложения в създаването и предоставяне-то на тази новаторска технология възлизат на повече от 100 млн. щатски дола-ра “, споделя Барбара Френкел, член на Изпълнителния ръб, отговаряща за заку-пуването на артикули и услуги в Porsche AG.

„ Porsche влага в атрактивна бизнес сфера със своя дял в HIF Global LLC. Синтетичните горива оферират привлекателни вероятности в другите транспортни браншове – от автомобилната промишленост до авиацията и корабоп-лаването. Освен това е-метанолът е значима суровина за други приложения, като да вземем за пример химическата индустрия, където може да размени изкопаемите първични материали. E-метанолът е промеждутъчен артикул, който се създава при произ-водството на е-гориво “, изяснява Михаел Щайнер, член на Изпълнителния ръб, отговарящ за изследването и развойната активност в Porsche AG.

Porsche изследва потреблението на възобновими горива от известно време. Тестовете в лабораторни условия и на спортната писта протичат успеш-но: „ Ние виждаме себе си като пионери в e-горивата и желаеме да тласнем тех-нологията напред. Тя е един от градивните детайли в нашата ясна, цялостна тактика за резистентност “, акцентира Михаел Щайнер.

Първоначално производителят на спортни коли възнамерява да употребява е-горивата от Чили във водещи планове в моторните спортове. В бъдеще също по този начин е допустимо те да бъдат употребявани за гориво на личните коли на компанията с мотори с вътрешно горене по време на първичното зареждане с гориво в завода и в Центровете за прекарвания на Porsche. Сделката на Porsche за придобиване на дял в HIF Global LLC предстои на одоб-рение от съответните антитръстови органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР