Поройни дъждове предизвикаха свлачища в областите Венето, Лигурия и Тоскана,

...
Поройни дъждове предизвикаха свлачища в областите Венето, Лигурия и Тоскана,
Коментари Харесай

Италия под вода! Поройни дъждове предизвикаха свлачища

Поройни дъждове провокираха свлачища в областите Венето, Лигурия и Тоскана, а управляващите издадоха предизвестия за наводнения. В някои региони пътищата към този момент са залети от вода, а мостовете са затворени.

Поройни дъждове провокираха свлачища

Хората, които нямат основателна причина да излизат, би трябвало да останат в домовете си, прикани той. Община Пиве Лигуре, област Лигурия, на процедура е разграничена на две от свлачище. Железопътният превоз сред Милано и Венеция беше отклонен през различно трасе през днешния ден, след огромни забавяния в разписанието на влаковете.

Между градовете Виченца и Падуа железопътният превоз е напълно пресечен в права от 50 километра. Властите подредиха на няколко фамилии да се изтеглят от домовете си.

Тече евакуация и в други общини. В региона на Италианските Алпи вали изобилен сняг, който принуди управляващите да затворят пътища.

През 2023 година повече от 20 реки излязоха от коритата си в Италия, причинявайки гибелта на 11 души и принуждавайки 13 хиляди да изоставен домовете си откакто дъжд, който нормално пада в границите на шест месеца, се изсипа единствено за ден и половина, напомня SafeNews.

Министърът на гражданската отбрана Нело Мусумечи сподели, че тропическите условия към този момент са достигнали Италия, като за 36 часа са паднали 20 см дъжд, а в някои региони до 50 см.

„ Почвите, които остават сухи за дълго време, в последна сметка се циментират, което фрапантно лимитира способността им да всмукват вода “, изяснява той.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР