Пороят, който започна през нощта в България и предизвика наводнения

...
Пороят, който започна през нощта в България и предизвика наводнения
Коментари Харесай

ПОРОЙ: Турската граница при Капитан Андреево остана под во...

Пороят, който стартира през нощта в България и провокира наводнения в доста региони, се отрази и в пограничните региони на Турция, при Одрин.

 DHA

Силният дъжд, почнал ненадейно през нощта, беше изключително динамичен в сектора на граничния пункт Капъкуле, заяви организация Демирорен. 

Поради внезапния  проливен дъжд намиращият се на близо Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево/Капъкуле в ранните утринни часове през днешния ден се наводни в турската част. Водата в региона се изтичаше по пътищата към ГКПП-то, като река. Превозните средства се придвижваха мъчно. Работата на граничните служби беше извънредно затруднена от придошлата вода.

 DHA

Шофьорите имаха усложнения при шофирането по автомагистралата. Превозните средства на граничните гишета, които чакаха за обработка на документите, също бяха залети от изобилния дъжд. Шофьорите мъчно съумяха да се доберат до граничните чиновници заради придошлата вода. Специални екипи за бедствия и повреди съумяха да източат водата.

Проливният дъжд аргументи наводнения и в намиращите се наоколо турски села.

 DHA

Докато преваляванията, които продължиха към 1 час в региона на Капъкуле, провокираха наводнения, в центъра на намиращия се единствено на няколко километра град Одрин изобщо нямаше капка дъжд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР