Порой, градушка и гръмотевици на 6 юни над София. Улици

...
Порой, градушка и гръмотевици на 6 юни над София. Улици
Коментари Харесай

Пораженията в София след пороя снощи

Порой, градушка и гръмотевици на 6 юни над София. Улици и метро под вода, квартали без ток, завлечени от придошли реки коли.
Столицата осъмна като след тропическа стихия. Добрата вест е, че няма сигнали за потърпевши хора. Леко потърпевш е единствено един човек, след получен е сигнал за паднал гръм на търговски обект на бул. “България “. Обектът е бил наводнен, а индивидът превозен до болница.
Най-тежко потърпевша е южната част на София, както и най-ниските точки на столицата.
В момента подлезите в столицата са отводнени, само " Лъвов мост " остава затворен. В момента там придвижването е спряно, до момента в който не се отводни региона, оповестяват от Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова заяви и за леко потърпевш човек в " Гоце Делчев ", откакто парче от покрив паднало поради удар от гръмотевица.
Няма ток в някои елементи на " Манастирски ливади ", " Оборище ", като най-късно до обяд се чака всички проблеми с електричеството да бъдат решени. Продължават да се отводняват сутеренните пространства на спектакъл " Сълза и смях " и болница " Надежда ".
А нощес:
Еднометрова вълна от Перловската река повлече кофи за отпадък и близо 10 коли по бул. " Евлоги Георгиев ". Движението в региона беше спряно. 
Реката излезе от коритото си и в региона на ВМА където спря придвижването.
Сподели с твоите другари
Районът към НДК беше затворен. Подлезът на НДК при Моста на влюбените беше под вода. Коли са закъсали под моста на бул. България и околовръстното. Метрото в региона беше под близо метър вода.
Движението на метрото обаче не е спирало. Четири са мощно наводнените метростанции в София, най-пострадала е " Европейски съюз ". В момента метрото действа обикновено.
Сподели с твоите другари
Подобна беше и картината към Орлов мост.
Наводнено е и околовръстното на кръговото за " Драгалевци ".
Сподели с твоите другари
Залети бяха и транспортният подлез на бул. Цар Борис III и при гара “Подуяне ” към бул. “Ботевградско шосе ”, както и други по-ниски точки.
Сподели с твоите другари
Владайската река преля в  региона на " Орландовци " и кв. " Бенковски ".
Временно с прекратено електричество на части от “Хаджи Димитър ”, " Хладилника ", " Кръстова вада ", " Манастирски ливади ", " Св. Троица ", Красна поляна, Люлин.
Метеоролозите предизвестяват, че в столицата и през днешния ден времето ще остане несигурно. Очакват се превалявания, има и заплаха от градушки, само че по-скоро тези феномени ще отидат към Източна България.
Прогноза за времето - 7 юли (вторник)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР