Пороен дъжд е паднал в следобедните часове в Берковица и

...
Пороен дъжд е паднал в следобедните часове в Берковица и
Коментари Харесай

Пороен дъжд и преляла река наводниха Берковица

Пороен дъжд е паднал в следобедните часове в Берковица и близкото село Бързия. Наводнени са къщи по две улици в квартал " Раковица “, където е препълнен отводнителен канал към река Раковска. в Града е оповестено отчасти бедствено състояние

За към 20 минути от към 16 часа в Берковица и село Бързия са паднали 20 литра на квадратен метър дъжд. Водата е повлякла настилки от улиците, клони от дървета, камъни, предмети и даже коли в квартал „ Раковица “ и в Бързия. За към час придвижването по пътя София-Монтана сред Берковица и Бързия е било лимитирано от полицията в едното компактно, защото другото е било затрупано с камъни и кал.

Една жена е била евакуирана от спасители от вкъщи си в квартал „ Раковица “. След прекъсването на дъжда водата се е оттекла, само че улиците към момента са в тиня. В момента 15 спасители от три екипа на пожарната от Монтана и Берковица отводняват с 10 помпи изби и приземни етажи на къщи в квартал „ Раковица “, а по-късно ще стартира и отводняването в село Бързия.

Общинският щаб за дейности при бедствия и повреди в Берковица е взел решение в общината да бъде оповестено отчасти бедствено състояние. В момента се прави оглед на вредите и какъв брой настилки са отнесени от улиците, прецизираха от локалната администрация.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР