Порочна практика, въведена от главния редактор на врачанския вестник „Конкурент“

...
Порочна практика, въведена от главния редактор на врачанския вестник „Конкурент“
Коментари Харесай

Гошо Синдика пак се изложи! Върна часовника в сайта на „Конкурент“ и пусна материал от бъдещето /снимки/

Порочна процедура, въведена от основния редактор на врачанския вестник „ Конкурент “ Георги Александров, сложи в комична обстановка уеб сайтът на изданието. От дълго време Гошо Синдика, както е прочут в журналистическите среди в Северозапада, връща часа на новините си, с цел да заблуди оределите си читатели, че е изпреварил осведомителна организация BulNews.bg. Медията ни към този момент няколко пъти писа за спорното държание на сътрудника, само че това по никакъв метод не съумя да го превъзпита. Поне един път дневно Гошо Синдика продължава да връща часа на по-интересните си вести, като доста постоянно той е извънредно неудобен.
Подобен е и казусът от неделя, когато край Враца стана злополука с убити пешеходци. Репортер на осведомителна организация BulNews.bg по табиет дойде първи на мястото на случая и в 17.00 часа уеб сайтът тиражира новината, която към този миг бе извънредна. Минути по-късно злополуката бе отразена и от електронното издание на „ Конкурент “ с изказванието, че те били първи. След малко обаче Гошо Синдика вижда, че BulNews.bg са били по-бързи и незабавно връща часа на обявата в 16.55 часа. В интерес на истината беше изтрита тази част от изречението, че са били съобщили първи. В бързината обаче той въобще не се усети, че в материала е посочен час на злополуката „ към 17 “, което поражда поредност от въпроси. Как по този начин злополуката е станала в 17 часа, а той в 16.55 ч. към този момент я е отразил? Минималното време да се стигне до Череша, да се създадат фотоси, да се диктува по телефона и да се напише самата вест е най-малко 15-20 минути. Как по този начин на фотосите в „ Конкурент “ трупът на починалия човек към този момент е затрупан с одеяло, а пък на тези в BulNews.bg не е увит? Кои фотоси са направени първо? По-наивен четец би си помислил, че Гошо Синдика е воин от „ Завръщане в бъдещето “, само че трезвият човек незабавно усеща, че го вършат на простак. По-късно някой въпреки всичко е направил забележка на джуджето на врачанската публицистика и той още веднъж поправя часа на обявата, като този път към този момент е 16.59. Цялата игра с времето е жив-мъртъв, само че часът да е преди този на BulNews.bg.
Измамата е толкоз жалка, че е обикновено да не носи необикновен триумф на умиращия уебсайт, защото по този начин или другояче новините не се четат толкоз, колкото мечтае момчето от село Ружинци. Бърза информация със статистиката на материала за злополуката демонстрира, че в „ Конкурент “ той е бил забелязан 5 978 пъти, до момента в който в BulNews.bg цифрата е надалеч по внушителна – 20 350!
Дано следващата издънка на Гошо Синдика да му бъде за урок и да спре опитите да се направи на по-значим, в сравнение с е. Врачани добре го познават и няма по какъв начин при този растеж да играе ролята на исполин. Обществеността от дълго време знае, че Гошо Синдика не е другар на истината…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР