Поредното затваряне, при това с мрачната перспектива да останем с

...
Поредното затваряне, при това с мрачната перспектива да останем с
Коментари Харесай

Как да не затваряме училища и детски градини - идея, която звучи добре на теория, но на практика ...?!

Поредното затваряне, освен това с мрачната вероятност да останем с ограничаващи ограничения много повече, в сравнение с в края на 2020 година, несъмнено опъва нервите на всички. Но този на практика опит подсказва, че е извънредно време да признаем – вирусът постанова да променим живота си.
Един от най-важните аспекти на затварянето е отдалеченото образование. Много педагози към този момент приказваха, че то не може по никакъв метод да размени присъственото образование. Но по какъв начин децата, изключително по-малките, да се върнат присъствено в учебно заведение и в детските градини, откакто се вижда, че доста бързо се стига до състояние, в което здравната система просто не може да се оправи?
 МОН удостовери затварянето на детските градини и учебните заведения от 22 март МОН удостовери затварянето на детските градини и учебните заведения от 22 март
Министерството на образованието удостовери прекъсването от 22 март, понеделник, за 10 дни на присъствените занятия в детските градини и у...
Според доктор Шон Лукан, който разяснява ситуацията, методът е от време на време всеобщо тестване с антигенни проби в учебно заведение и в детските градини. По този метод допустимо най-бързо ще се улавят повече случаи на COVID-19 и ще бъдат бързо карантинирани – още при започване на каквато и да е симптоматика.
Въпроси обаче отново има. Първо – да бъде селекциониран подобаващият тип тест. Второ – кой ще успее да тества толкоз доста деца, освен това съгласно доктор Лукан най-добре е тестването да е всеки ден? Лекарят дава отговор много предвидимо, като препраща към частна организация, която прави проби – в салоните по физкултура. И до момента в който това е използвано в Съединени американски щати (но даже там надали на доста места), дали може да стане в България където и да е?
Междувременно, от пролетта на 2020 година удостоверява, че по-малките деца не се заразяват толкоз елементарно с ковид, колкото възрастните (почти два пъти по-малко), само че не са и пренебрежим фактор за епидемията.
Съгласно данните, в действителност поради съществуването на доста случаи с леки или даже никакви признаци на COVID-19 при деца (7 до 19 години), те в действителност много дейно популяризират вируса измежду възрастни. Показателно е, че съгласно резултатите от серологичните проби, които са осъществени след PCR проби на участвалите в изследването, единствено 48% от в последна сметка инфектираните с COVID-19 деца са хванати от PCR-а, при 80% от възрастните. Става въпрос за оценка на случаи, тествани едноркатно с PCR. При използване на 2 или повече PCR теста за друг интервал от време, са засечени 77% от случаите на COVID-18 при децата, които по-късно излизат със серологичните проби (т.е. 23% биват хванати чак като са оздравели и имат антитела), а 88% са хванти при възрастните (само 12% са уловени в допълнение със серологични тестове). Трябва обаче да се има поради, че откакто изследването е от предходната пролет, то не преглежда каква е заразността на купищата нови разновидности, които се появиха – главно английски, южноафрикански, бразилски.
 Просветният министър: Присъственото образование зависи в огромна степен от имунизацията на учителите Просветният министър: Присъственото образование зависи в огромна степен от имунизацията на учителите
Присъственото образование зависи в огромна степен от имунизацията на учителите. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев по в...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР