Поредното търсене на теле под вола – така бившият вицепремиер

...
Поредното търсене на теле под вола – така бившият вицепремиер
Коментари Харесай

Дянков: ЕС няма да позволи китайци да притежават инвестиция като АЕЦ Белене

Поредното търсене на теле под вола – по този начин някогашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков дефинира рестартирането на плана АЕЦ " Белене ".

Никога и по никакъв метод Европейски Съюз няма да разреши на китайски вложител да има такава стратегическа инвестиция , съобщи Дянков. Той уточни, че е имало две страни до момента, пробвали такова нещо – Словакия и Унгария, като и двете са спрели. Дянков акцентира изключително на Унгария, където Виктор Орбан се кара с всеки и за всичко в Европейски Съюз, само че даже той се отдръпнал от " китайска връзка ".

Според мен се губи скъпо политическо време, вместо да фокусираме върху тематики като еврозоната , сподели Дянков. Той беше безапелационен и, че няма вложител на света, който да се съгласи да няма държавна гаранция от две гледни точки – началното финансиране, както и какви ще са цените на творби ток отсега нататък. Причината е доста елементарна – какво ще се случи, в случай че идващото държавно управление реши да спре нуклеарната енергетика, изясни някогашният финансов министър. Съветска техника с китайски вложител е малко като срещата на Тръмп с Ким Чен Ун , живописно сподели Дянков пред Нова телевизия.

Влизане в еврозоната

Сега е моментът, това е единственият подобаващ миг да влезем в чакалнята на еврозоната. Изпълняваме към този момент дълго време Маастрихтските критерии – там няма изискване да се занимаваме с корупция и да влезем в Банковия съюз , съобщи Симеон Дянков в коментар в този момент ли е времето да влезем в еврозоната.

Българска народна банка е консервативан институция, тъй че ненапълно, съгласно мен, е персонален интерес на Централната банка да бъдем отвън еврозоната, добави Симеон Дянков. Той счита и, че нямаше да има КТБ, в случай че бяхме в еврозоната. Не може обаче Европейска комисия да ни постанова като изискване за влизане в еврозоната влизането ни първо в Банковия съюз, безапелационен беше Дянков. Бих предпочел към този момент да сме в Банковия съюз , посочи въпреки всичко някогашният финансов министър. Припомняме, че министър председателят Бойко Борисов желае първо да влезем в еврозоната и тогава в Банковия съюз, което се чете от мнозина като опит да не премине незабавно целият надзор върху банковата ни система на централно равнище в Европейски Съюз.

Според Дянков, откакто в този момент сме ръководители на Европейски Съюз, би трябвало да се възползваме и да напомним какви са разпоредбите за влизане във валутния съюз на Европейския съюз. Да влезем в чакалнята на еврозоната, там можем да оправим някои неща – Швеция е вътре 9 години, тъй като по този начин са поискали , даде образец той. Бившият вицепремиер беше безапелационен и, че няма да има пик на инфлация, тъй като сме във валутен ръб. За да има подобен резултат, би трябвало да бъде изменен законът – представете си нашите 240 народни представители да трансформират безшумно закона, изясни Дянков.

Симеон Дянков беше безапелационен, че ще сме доста по-интересни, в случай че сме в еврозоната. Той даде за образец рейтинговите организации, като съобщи, че Moody’s ни е показала, че влезем ли в ERM II, непосредствено ще ни вдигнат рейтинга с една степен. В момента, в който тръгнем, ще влезем в чакалнята на еврозоната, уверен е някогашният финансов министър.

Не следва финансова рецесия в Европа в идващите няколко години. Икономически идващите 3-5 години ще са доста положителни и в този момент е време Европа и България да помислят отсега нататък. Сега погледът е към зрелищната политика на Доналд Тръмп, сподели Дянков, който не чака нещо изключително от срещата на американския президент със севернокорейския водач Ким Чен Ун. Той е по-скоро шоумен, безапелационен беше в оценката си някогашният вицепремиер и финансов министър.

За край Дянков съобщи, че не сме спечелили нещо изключително с тематиката " Западни Балкани ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР