Поредното съдебно заседание по делото за смъртта на двете момчета

...
Поредното съдебно заседание по делото за смъртта на двете момчета
Коментари Харесай

Малко преди трагедията БМВ-то ковчег минало покрай патрулка, пътник махнал на полицаите

Поредното правосъдно съвещание по делото за гибелта на двете момчета край Пловдив се организира в Окръжен съд – Пловдив през днешния ден, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg

" Полицаят Иван Юруков и двама негови сътрудници от бранш Пътна полиция на районно управление (на МВР) Стамболийски са пристигнали на мястото на злополуката 5 минути след приемането на сигнала. Видели забитото в дърво БМВ с младежите вътре.

Водачът Маринашки споделил, че някой го ритнал откъм гърба и за момент изгубил надзор над кормилото. Направен му е на място тест за алкохол, който е бил негативен. По-късно от районно управление (на МВР) са донесли и единствения в районно управление (на МВР) тест за опиати и той също посочил негативен резултат. Двамата сътрудници на Юруков останали на мястото, а той отишъл на кръстовището за Златитрап да контролира придвижването.

Това е пристигнала профилираната група, която вади телата на починалите. На идващия ден към 12,30 ч. в районно управление (на МВР) пристигнал някой си Иван Домусчиев-Кача, който потърсил Юруков. Поискал да види колата, само че му било отказано. Попитал правилно ли е, че тестът за опиати е негативна, тъй като видял Маринашки предната вечер да пуши марихуана.

Сигналът незабавно е докладван и Маринашки е отведен в УМБАЛ " Св. Георги " за кръвен тест. Младежът първо отказал, тъй като мислел, че би трябвало да заплаща, само че след това се съгласил, защото служителят на реда му обяснил, че това е в негов интерес.

Юруков съобщи, че не познава Кача, от сътрудници научил прякора му, тъй като година по-рано работел в различен регион. Полицаят си спомня още, че когато отишли на местопроизшествието, Маринашки бил отвън катастрофиралото БМВ, а останалите - в колата. Заяви, че без да е здравно лице, когато погледнал положението на пасажерите, видял, че единият на задната седалка е умрял.

В деня на злополуката служителите на реда са осъществявали надзор на пътното придвижване. Патрулната кола била в придвижване в Стамболийски, когато се получил сигналът за ПТП-то. Юруков си спомня, че известно време преди този момент същото БМВ минало около патрулката и някой от пасажерите им махнал с ръка ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР