Поредното отлагане на делото е заради здравословното състояние на Беширов,

...
Поредното отлагане на делото е заради здравословното състояние на Беширов,
Коментари Харесай

Отложиха съдебното дело срещу кмета на Неделино, бил болен frognews.bg

Поредното отсрочване на делото е поради здравословното положение на Беширов, който е в болница след злополука. В правосъдната зала се появиха част от деветимата подсъдими, упрекнати като причинители и помагачи за заграбване на над 1.2 млн. лв..

 

Процесът се преглежда в Окръжния съд, откакто делото бе изпратено от закрития към този момент Специализиран углавен съд. Според обвинителния акт става дума за заграбване на 1 224 845 лева посредством контракти с компании, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година.

 

Като причинители се показват някогашният кмет и екссекретарят на Общината, а в качеството на помагачи като обвинени са привлечени общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури.

Съгласно констативни протоколи, подписани от Община Неделино, са изплатени над 1.2 млн. лева за неизвършени действия - създаване на яз, подпорни стени, почистване и подсилване на свлачище.

 

Съдебният състав реши да се изиска информация от болничното заведение, в която е настанен Беширов, с цел да се реши в какъв подобен период би било допустимо явяване на подсъдимия в съда. Следващото съвещание е планувано за 3 февруари 2023 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР