Поредно земетресение бе отчетено днес в област Ерзурум, Източна Турция.

...
Поредно земетресение бе отчетено днес в област Ерзурум, Източна Турция.
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Трус 4,7 по Рихтер удари Източна Турция

Поредно земетресение бе регистрирано през днешния ден в област Ерзурум, Източна Турция. По данни на Дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия (AFAD) в 11.31 часа (10.31 българско време) е станало земетресение с магнитуд 4,7, чийто епицентър е избран като Кьопрюкьой, на 53 км. от регионалния център Ерзурум.

В петък региона беше разтресен от земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер.

Според АFAD днешното земетресение е станало на 6,9 километра под земната повърхнина.

Институтът за проучване на земетресенията в Кандили, Истанбул разгласи магнитудът на земетресението в Кьопрюкьой за 4,8, до момента в който AFAD го разгласи за 4,7. Няма информация за човешки жертви и основни имуществени загуби при земетресението, което е усетено и в близките региони и центъра на Ерзурум.

Губернаторът на Ерзурум, Окей Мемиш, сподели в изказване за вестник Созджу: „ Нашите екипи не престават да работят в региона. Сега нямаме нови потърпевши или опустошения. Евакуирахме всички здания, развалени при предходното земетресение в Кьопрюкьой. Разположихме нуждаещите се жители в палатки и контейнери. Всички потребности на жителите ще бъдат задоволени “, сподели той.

След земетресението с магнитуд 5,1 по Рихтер, което се случи в квартал Кьопрюкьой в Ерзурум, 45 къщи са били съществено развалени. В региона през целия уикенд имаше десетки по-слаби вторични земетресения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР