Поредно вандалско посегателство срещу залата по спортна акробатика в комплекс

...
Поредно вандалско посегателство срещу залата по спортна акробатика в комплекс
Коментари Харесай

Вандалският акт срещу залата по спортна акробратика на ЦСКА е извършен от младежи на вързаст 14 и 20 г.


Поредно вандалско посягане против залата по спортна акробатика в комплекс „ Червено знаме “. Група младежи счупиха прозорците на оборудването. За хулиганския акт споделя Радостин Любомиров.

В събота следобяд, 13 май, без терзание от дневната светлина, младежите на възраст сред 14 и 20 години вземат решение, че могат да намерят развлечение в разрушението. Резултатът – шест счупени прозореца, нарушен подготвителен развой на състезателите по спортна акробатика на ЦСКА и часове работа по премахване на вредите.

От клуба по акробатика към този момент са почнали да възвръщат нанесените вреди върху шест от прозорците на залата. Според първична оценка възобновяване на тези стъкла ще коства към 1000 лв..

Това не е първият случай, в който залата по акробатика на ЦСКА е обект на хулиганска демонстрация.

„ Преди години от другата страна на спортната зала бяха изпочупени целия ред стъкла. Сега просто по чиста случайност нападнаха стъклата от тази страна. С една дума – това не може да се спре, хулиганите си намират разновидности от кое място да влизат непрекъснато. Необходимо е ужасно доста защита за един обект, който виждате в какви мащаби е “, съобщи пред Българска национална телевизия генералният секретар на БФ Спортна акробатика – Недко Костадинов.

Нанесените вреди доведоха до промени в тренировките на акробатите от ЦСКА, които се приготвят за интернационален шампионат в Бургас, държавното състезание в Сливен и европейското във Варна.

„ Имаме доста работа и всеки един подготвителен ден за нас е доста значим. В момента това е загуба, няма по какъв начин да допуснем децата да са тук, тъй като застрашаваме живота им “, сподели пред публичната телевизия треньорът в ЦСКА – Диана Чакалова.

„ Това е четвърта или пета такава идиотска офанзива в тази зала да бъдат разбивани по този метод прозорци. Имаше пожар, имаше един разгром, в който влиза просто и трошат наред “, сподели за Българска национална телевизия ръководителят на Общо събрание на колегиите ЦСКА – Георги Калчев.

За Българска национална телевизия от сдружението, стопанисващо залата „ Сердика Спортни Имоти “ обявиха, че са поддали сигнал до способените органи за определяне на причинителите.

„ Ръководството на „ Сердика Спортни Имоти “ взе решение за предприемане на оптимално бързи ограничения за възобновяване на вредите от вандалския акт, което да разреши и възобновяване на подготвителните действия в комплекс „ Червено знаме “. Предстоят диалози и за набелязването на спомагателни ограничения, които да засилят охранителния режим на спортния обект.

Днес чиновници на първо РПУ направиха оглед на мястото. По случая към този момент има обвинени. По информация на Българска национална телевизия единият от тях е възпитаник в софийската математическа гимназия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР