Поредно срутване на нов строеж ужаси жителите на Манастирски ливади-Изток

...
Поредно срутване на нов строеж ужаси жителите на Манастирски ливади-Изток
Коментари Харесай

Нов строителен сакатлък: Строеж се срути в Манастирски ливади, блокове останаха без ток

Поредно сриване на нов градеж ужаси жителите на " Манастирски ливади-Изток " в София. Свлачището е станало на спрян обект и заплашва инфраструктурата и връзките в близките блокове, алармираха жители във Facebook.

Въпросният недомислен градеж се намира на ул. " Тодор Джабаров " и " Безименна ". Хората в квартала описаха, че връзките са разрушени от сриването, а част от квартала е останал безток.



" Освен, че за 4 години " мостът " на улицата даже не беше укрепен, в този момент и дребното останала " инфраструктура " е безусловно срината ", разясняват жителите и питат дали ще бъдат подхванати някакви действителни ограничения. Гражданите настояват, че оградата на градежа не се срутва за първи път, а укрепването не е несъмнено.

Те питат какви наказания са били наложени след първото сриване на същия обект и какъв надзор е бил извършен по отношение на спомагателното подсилване, което е трябвало да бъде построено. " Определено не ги бива да укрепват ровове. Откакто се срина първия път, минавам на тичешком от там, а с колата заобикалям ", разяснява гражданин от квартала. Кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов, който незабавно е отишъл на мястото заяви, че електроподаването и водоподаването към този момент са възобновени, сезирани са и ДНСК.  

Това не е първото сриване на градеж в начален стадий в квартала на кметицата Йорданка Фандъкова. През 2019-а свеж градеж изправи косите на локалните, откакто пропадна и повлече и съществена улица в региона. Срутването бе на ул. " Шарл Шампо ".    



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР