Поредно среднощно заседание на парламента. Вече 15 часа депутатите обсъждат

...
Поредно среднощно заседание на парламента. Вече 15 часа депутатите обсъждат
Коментари Харесай

На среднощно заседание: Депутатите запазиха район "Чужбина"


Поредно среднощно съвещание на Народното събрание. Вече 15 часа депутатите разискват и одобряват разпоредбите, по които ще гласуваме.

Депутатите взеха решение да се върне остарелият метод за гласоподаване., и гласоподаваха " за " измененията. След направените промени в Изборния кодекс - на идващите избори във всички секции ще може да се гласоподава по желание - с машина или с . За тази смяна в пленарната зала през днешния ден " за " гласоподаваха - 124 народни представители, " срещу " бяха 95.

През нощта депутатите спорят по друга основна тематика – дали самата машина, за тези, които гласоподават на машина, да резервира и записва данните за гласуването. Има консенсус от страна на всички парламентарни групи данните от гласуването да се записват.

направиха крачка обратно, както дадоха обещание, и регион " Чужбина " остава. Няма да се усилва и нужният брой за откриване на секции зад граница. Още нещо остава в историята – това е тъмната стаичка. Вече ще гласуваме зад заслон, без значение дали го вършим с хартиена бюлетина или на машина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР