Поредно посегателство срещу български културен клуб в Северна Македония. Този

...
Поредно посегателство срещу български културен клуб в Северна Македония. Този
Коментари Харесай

Среднощно нападение над българския културен клуб В РСМ

Поредно посягане против български културен клуб в Северна Македония. Този път обект на експанзия е станал клуба „ Цар Борис III ” в Охрид.

Прозорците му са потрошени с камъни. Нападението е станало към 2 часа в понеделник сутринта.

От началото на годината това е трето посягане против български клуб в югозападната ни съседка. Няколко дни след фициалното разкриване на клуб „ Ванчо Михайлов “ в Битоля, входната врата беше опожарена, като нарушителят Ламбе Аламбаковски получи условна присъда. За случая управляващите в РСМ упрекнаха България - за протичащото се към сдруженията, които са основани и регистрирани от локални македонски жители, съобщи БГНЕС.

Клуб „ Цар Борис III ” в Охрид беше открит на 7 октомври измежду викания от обидни думи против България – татари, фашисти, роми, като против постройката бяха хвърляни камъни и яйца. Сред протестиращите имаше и такива, които развяваха югославския байрак. Македонските политици, както от ръководещата коалиция, по този начин и от опозицията, не осъдиха митинга, а дефинираха откриването на клуба като „ провокация против македонската еднаквост “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР