Поредно посегателство към културното наследство в Пловдив. Знакова къща в

...
Поредно посегателство към културното наследство в Пловдив. Знакова къща в
Коментари Харесай

Събориха още една къща паметник на културата в Пловдив

Поредно посягане към културното завещание в Пловдив. Знакова къща в центъра на града беше съборена. Сигналът за непозволените действия е бил подаден от жители, станали очевидци на сриването. Дълги години къщата се използваше за детска градина, а по-късно беше върната на притежателите и затворена.

Преди да бъде съборена, в постройката на улица "Гладстон " 14 се извършваше ремонт. Според издаденото позволение за градеж притежателите са били задължени да запазят фасадата на постройката. Те обаче не са се съобразили с това условие и съборили къщата на Куцоглу.

Служители на Общинския инспекторат са създали инспекция и са подали сигнал до Министерството на културата за събарянето на знаковата сграда.

„ Издали сме констативен акт с разпореждане неотложно машините да бъдат изведени от обекта, неотложно да се прекратят всевъзможен тип строително-ремонтни действия. Подадохме сигнал до Прокуратурата за увреждане на постройка в предпазена зона. Вторият сигнал, който подписах, е предприемане на дейности за анулация на строителното позволение, което е издадено”, разяснява Георги Стаменов - кмет на Район "Централен " Пловдив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР