Поредно отлагане на системата Бонус-малус за застраховката Гражданска отговорност. Днес

...
Поредно отлагане на системата Бонус-малус за застраховката Гражданска отговорност. Днес
Коментари Харесай

Отлагат въвеждането на Бонус-малус

 Поредно отсрочване на системата " Бонус-малус " за застраховката " Гражданска отговорност ". Днес от Комисията за финансов контрол, която е водеща при подготовката на системата, оповестиха, че разискването ѝ ще продължи и след 1 януари, предава Българска национална телевизия.

Предстои направените към този момент оферти и мнения да бъдат прегледани от финансовия регулатор, Министерство на вътрешните работи и Министерството на превоза. От комисията показват, че крайното решение за " Бонус-малус " може да бъде взето най-рано през март следващата година.

Предложеният вид планува застраховката да бъде по-скъпа за недисциплинираните водачи и по-евтина за водачите без нарушавания. Най-голямото поевтиняване може да е до 25%, а най-сериозното оскъпяване - до 4 пъти.

От Българска социалистическа партия настояха и през днешния ден системата " Бонус-малус " да не бъде въвеждана. Вчера омбудсманът Диана Ковачева предложи времето за разискване на системата да бъде удължено и уточни няколко минуса на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР