Поредният, вече редовен митинг в Тбилиси пред сградата на парламента

...
Поредният, вече редовен митинг в Тбилиси пред сградата на парламента
Коментари Харесай

Протестите в Грузия не спират

Поредният, към този момент постоянен протест в Тбилиси пред постройката на Народното събрание с искане на оставката на грузинския вътрешен министър Георги Гахария завърши без произшествия, оповестява грузинският Първи канал, съобщи БГНЕС.
" Митингът завърши. Организаторите упорстват хората да се съберат в сряда още веднъж и да продължат митингите, до момента в който не бъдат изпълнени техните претенции ", осведоми малкия екран.
Заедно с оставката на ръководителя на Министерство на вътрешните работи, протестиращите упорстват за освобождението на всички арестувани по време на митингите деятели. Преди края на акцията един от участниците сподели, че знае мобилния номер на министъра на вътрешните работи, след което един от уредниците на събитието Шота Дигмелашвили изпрати SMS на министъра с текст " Изчезвай! ".
От 20 юни в Тбилиси се организират митинги. Протестиращите се опълчиха на присъединяване на съветски делегати в съвещанието на Междупарламентарната асамблея на православието, откакто ръководителят на делегацията седна на мястото на ръководителя на грузинския парламент и произнесе тирада на съветски. Демонстрантите се пробваха да завладяват постройката на Народното събрание, където бяха съветските представители. Специалните елементи разпръснаха митинга, само че митингите продължиха. 240 души бяха ранени, повече от 300 бяха арестувани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР