Поредният тежък инцидент на пътя с жертви и дрогиран шофьор

...
Поредният тежък инцидент на пътя с жертви и дрогиран шофьор
Коментари Харесай

Прокурор Тодоров: Шофьорът, който причини катастрофа и избяга, има над 30 пътни нарушения и 4 осъждания

Поредният тежък случай на пътя с жертви и дрогиран водач повдигна въпроси. Камион удари през вчерашния ден автомобил и напусна местопроизшествието. Водачът на камиона е издирен. Пробата му за опиати отчела съществуване на амфетамини. Водачът на лекия автомобил е умрял. 

Това уродливо събитие доби изключителна висока известност. Крайно време е да се обърне внимание на това предложение, което лежи в правната комисия на последните два Народното събрание, в което на наличен език е написано какво би трябвало да се направи. Ние молим към законотворците да се усили наказването и нищо повече.

Това разяснява пред Нова тв окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. 

Избягалият от злополуката е с 30 прояви и нарушавания на пътя, които са почнали да се натрупат още  като е взел шофьорска брошура. В момента той е на 42 години, има четири присъди зад тила си като едната е за кражба, а останалите са за транспортни нарушавания. Като му се чете транспортното минало просто прозира ретроспекцията на измененията в закона. Първоначално, когато е заловен под въздействието на алкохол му е наложена санкция, повторно го санкционират с пробация и следват две присъди от по 10 месеца затвор и предишния декември излиза от пандиза. Загиналият в злополуката в този момент е негов сътрудник, уточни той. 

С това досие от 5 до 12 години затвор планува законът, като ние ще настояваме за оптимално наказване. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР