Поредният сюжет за гоблен: Г-н Трифонов на бял кон спасява

...
Поредният сюжет за гоблен: Г-н Трифонов на бял кон спасява
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев за Дългия: Да не се прави на спасител, морал там няма

" Поредният сюжет за гоблен: Г-н Трифонов на бял кон избавя България чрез неподадена имуществена декларация. Или най-малко с такова усещане остава човек от обявата му във фейсбук. В нея се приказва за героично върнати пари от дотацията, има спекулации по отношение на имуществото на други водачи, изредени са и греховете на останалите партии, само че на никое място няма пояснение за какво този отдавнашен бранител на закона господин Трифонов не си е подал наложителната по закон декларация ".

Така някогашният народен представител от Демократична България Ивайло Мирчев разяснява опита за опрощение на Дългия за неподаването на документа по регистъра на КПКОНПИ.

" В обявата има и много гръмки думи за морала, който бил над закона. И тук желая да кажа следното: ние не живеем в родов строй. Живеем в модерна демократична страна, която, за благополучие, си има закони. Тези закони не са съвършени, само че са това постижение на цивилизацията, което ни трансформира в страна и ни дава опция да не разчитаме на морала на един или различен властник ", припомня Мирчев.

И още веднъж хапе Трифонов за следващите предварителни избори, в които нахендри страната:

" Например моралът на един може да му разреши да хвърли цяла страна в хаоса на четвърти следващи избори, и то посред международна рецесия, до момента в който моралът на други е ангажиран да търси рационалните решения. Затова е хубаво, че страните се ръководят посредством закони, а не по персоналната “морална” преценка на един или различен настоящ воин ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР