Поредният спор за мигрантите в Средиземно море между Италия и

...
Поредният спор за мигрантите в Средиземно море между Италия и
Коментари Харесай

5 страни вземат над 100 бежанци, нежелани от Рим

Поредният спор за мигрантите в Средиземно море сред Италия и Еврокомисията откри решение. Пет страни от ЕС се съгласиха да одобряват 116 претенденти за леговище, избавени от италианската брегова защита край крайбрежията на Либия.

Пет дни италианският вицепремиер Матео Салвини не допускаше имигрантите да слязат на брега в Сицилия. Във вторник обаче той даде позволение, откакто Германия, Франция, Португалия, Люксембург и Ирландия се съгласиха да разпределят имигрантите между тях.

Ден по-късно транспортен съд на немската неправителствена организация " Сий Ай " разгласи, че наближава брега на италианския о. Лампедуза, само че няма да навлиза в италиански териториални води поради възбраната на министър Салвини. На борда на кораба " Алан Курди " плават 40 мигранти, избавени в Средиземно море в сряда през нощта. Сред тях има бебе, две дребни деца и бременна жена. Екипажът на кораба е потърсил контакт с локалните управляващи и чака отговор от тях, те занапред би трябвало да решат каква ще е ориста им. Групата бежанци отплавала с лодка от либийския бряг, източно от столицата Триполи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР