Поредният представител на Камарата на независимите оценители в България“ Владимир

...
Поредният представител на Камарата на независимите оценители в България“ Владимир
Коментари Харесай

Поредно вещо лице отпада от делото за Онкото

Поредният представител на „ Камарата на самостоятелните оценители в България “ Владимир Димитров се отхвърли от правенето на съдебно-икономическа експертиза по делото против някогашния началник на Онкото Красимир Вальов. На 11 декември оценителят беше претрупан със задачата да съпостави с пазарните цени сумата от 898 000 лв. без Данък добавена стойност, платена от Комплексния онкологичен център за 32-срезовия томограф.

На днешното правосъдно съвещание стана ясно, че Димитров е изпратил мнение до съда, в което твърди, че е получил късно призовката, а и работата не отговаряла на професионалния му опит. Освен това той бил в спор на ползи, защото от предходната година работил във фирмата-посредник „ Меркурий Комерсиал “, която закупила здравната инсталация от „ Сименс Хелт Кеър “. Поради тези аргументи той помоли да се назначи нов оценител. Така тежката задача за правенето на експертизата беше предадена от арбитър Станислава Бозева на следващия в листата Â
- Славка Николова, която работи основно с електрически машини и апарати.

Днес в правосъдната зала беше разпитан като очевидец 50-годишният Радослав Наков, който е продуктов експерт и управител клиенти във компанията производител „ Сименс Хелт Кеър “. Той описа, че персонално е изготвил техническата настройка на томографа по отношение на настояванията на лечебното заведение. Това е станало след оповестяването на публичната поръчка. Наков разясни, че параметрите на апаратурата се вкарват във вътрешна система, която сама генерира цената на база на определените съставни елементи.

По думите на очевидеца, решението дали „ Сименс “ да взе участие директно в публичната поръчка или да употребява медиатор се взема от управлението на компанията. В съответния случай е употребен дистрибуторът „ Меркурий Комерсиал “. Наков описа още, че цената препоръчана от „ Сименс Хелт Кеър “ включва едногодишна гаранция, а фирмата-посредник е предложила на КОЦ-Пловдив 3-годишна гаранция, за което бил подписан и спомагателен контракт сред сдруженията.

Дали това е повода за оскъпяването на томографа ще би трябвало да реши новото експерт по делото Славка Николова. Тя има време до 8 април, с цел да изготви експертизата си. Тогава е и идващото съвещание по делото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР