Поредният пик на коронавируса ще е около Йордановден и някъде

...
Поредният пик на коронавируса ще е около Йордановден и някъде
Коментари Харесай

Около Йордановден - следващият пик на COVID-19 у нас?

Поредният пик на ковид ще е към Йордановден и някъде след 21 януари. Това предвижда пред bTV ръководителят на детската клиника на белодробна болница " Света София " доцент Светлана Велизарова.

Тя изрази мнение, че затварянето е трябвало да стане през ноември, защото всички още веднъж ще пазарят в последния миг. По нейни думи след 21 декември моловете " ще се разпилян по шевовете ".

Според нея има неточности в основаването на триажните центрове - трябвало е те да бъдат налични още от началото на пандемията у нас, каквото е правилото при инфекциозните болести.

Специалистът уточни, че пациентите би трябвало да знаят етапите на болестта. Пневмониите и затрудненията нормално се случвали във втория стадий на заболяването.

Доц. Велизарова изясни, че инфекцията визира най-малките кръвоносни съдове, които са в най-голямо количество в белия дроб, бъбреците и сърцето. Именно затова тези органи са най-уязвими.

По нейни думи коронавирусът е дълго протичащо заболяване по отношение на другите вирусни, защото може да има 9 дни изявена клиника.

Експертът е на мнение, че е доста значимо да се предприеме съответно лекуване в точния момент, с цел да не се стига до тежки затруднения. Характерните признаци са загуба на усет и подушване, както и температура.

Доц. Велизарова акцентира, че хората не трябва да се опасяват, а да са осведомени. Именно затова съгласно нея обществото ни е разграничено във връзка с имунизациите - заради неналичието на информация. Тя уточни, че следва третата фаза за проучването на " Пфайзер " да излезе на следващия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР