Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски

...
Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

ПОД ПРИЦЕЛ: Осуетен е пореден опит за ликвидирането на Зеленски

Поредният опит на Русия да убие украинския президент Володимир Зеленски е осуетен, откакто на границата със Словакия бе задържан отряд от 25 души, твърди Украйна.

" Екип от над 20 подготвени убийци е хванат от полицията в Ужгород, до момента в който е бил на път за Киев нощес ", заяви " Bild ".

Източници от киевското контраразузнаване показаха, че в отряда е имало и сътрудник на съветските секрети служби.

По думите им хванатите са следвали заповеди да убият украинския президетн и да обхванат и в други елементи на украинското държавно управление.

Ужгород граничи със прилежаща Словакия и се намира единствено на няколко километра от границата на Украйна с Унгария.

" Зеленски се трансформира в основна цел за нашествениците, като през вчерашния ден наемници от групировката " Вагнер " влязоха в страната, още веднъж с цел да го убият ", твърди украинското министерство на защитата.

Украинският министър председател Денис Шмихал и началникът на кабинета на президента Андрий Ермак също са били измежду хипотетичните цели.

Кремъл от дълго време отхвърля връзки с кръвожадната формация " Вагнер ", 600-членен отряд наемници, ситуиран из целия свят, за който се твърди, че обслужва ползите на Москва.

Доклади на разследващите служби показват, че добре подготвените бойци са чакали " зелена светлина " от Кремъл, с цел да навлязат в Украйна, написа " Дейли мейл ".

В тях се оповестява още, че е получен „ лист за убийства “ с имената на 24 души, в това число министър председателят на Украйна, целият украински кабинет, кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир.

Нападението е саботирано, откакто проектите доближават до висши представители на украинското държавно управление, което подкани Киев да разгласи 36-часов полицейски час на 5 март.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР