Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един

...
Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един
Коментари Харесай

Калоян Бинев – първият българин с медал от световното издание на President Cup – G2

Поредният орден за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един от най-тежките и влиятелни международни шампионати по таекуондо President Cup. Среброто Калоян завоюва в Агадир, Мароко на шампионатът с сан G2, който удвоява освен точките за международната и олимпийски класации, само че и конкуренцията при участниците.

В Мароко, Калоян мина през шест кръга и пет дръзки борби до среброто. Заради положителното си класиране в международната класация той пропусна първия кръг. Още със старта във втория кръг, той отстрани представителя на Англия с безапелационна разлика. Победата го води при играч на домакините, който също не бе пожален от младия Бинев и с 15:11 мароканеца бе повален. В третата си среща нашето момче отвя и хърватин с 21:18, а успеха донесе сигурен орден за Калоян.

На полуфинала Кало срещна вице международния първенец от Португарлия – Нуно Коста. И тук Бинев не остави късмет на съперника си и успеха му с 12:10 го прати непосредствено на финала. Там българският национал в кат. до 63кг. се изправи против многократния златен медалист – Маркос Кабалера от Испания и след оспорвана борба се окичи със сребърен орден.

Така, единствено месец откакто стана първият българин със златен орден при мъжете (минути преди Влади Далаклиев да завоюва второто злато) от шампионат с сан G2 в Египет, Калоян за повторно потвърди българската мощ в таекуондото и стана първият българин с орден от международното издание на Presidents Cup G2. С този успех, младият Бинев си обезпечи покана за идните серии на Гран При по таекуондо.

С това идва и идващия казус и България за първи път в историята на таекуондо ще има двама участника на Гран При, от където медалите носят съвсем несъмнено присъединяване на Олимпийските игри в Токио.

Калоян Бинев и треньорът на националният тим - Теодор Георгиев се прибират в България през днешния ден в 22,10ч на Летище София, терминал 2 с полет от Франкфурт, където ще ги посрещнат почитателите на таекуондо и родният спорт.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР