Поредният локдаун би бил абдикация от отговорността за живота и

...
Поредният локдаун би бил абдикация от отговорността за живота и
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Поредният локдаун би бил абдикация от отговорността за живота и доходите на българските граждани

" Поредният локдаун би бил абдикация от отговорността за живота и приходите на българските жители. Нещо повече, “затварянето ” на цели браншове, които таман отвориха с вяра и религия в бъдещето - в действителност ще има пагубни стопански, здравни и психически резултати за нацията ни.
Грешно е обществената политика да трансферира проблемите от болната на хубавичко глава. Вместо да се ваксинират рисковите групи - възрастни хора, публични лица на първа линия в борба с заболяването и жители с трайни здравословни проблеми - се прибягва до примитивното “затваряне ” на стопанската система ", във Facebook.
 Готви се съвсем цялостен локдаун в София Готви се съвсем цялостен локдаун в София
Молове, заведения за хранене, детски градини, учебни заведения, фитнеси в София и София област евентуално ще бъдат затворени, сподели през днешния ден шефът на РЗИ-Со...
" Истерията, засилена от масмедии и обществени мрежи, става всеобща. Това напълва лечебните заведения с хора, които спокойно може да се лекуват по телефона, да речем. И лишава достъпа на други в действително тежко състояние.
Масовата нервност води и до рискова социална меланхолия, недолекуване на смъртоносни болести, изискващи навременна предварителна защита като рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Избуяват алкохолизмът и семейното принуждение. Настанява се нетърпим стрес от финансовата неспособност да издържаш семейството си.
Фалират цели браншове и бизнеси. Налагат се нови и нови държавни заеми, с които да се “помага ” на смазаните промишлености. И с които се заплашва финансовата непоклатимост на хазната, респективно се залага повдигане на налози и пропъждане на вложенията във времето. Адски кръг. Без излаз.
Паниката е неприятен консултант. Грубите драконовски ограничения до момента на никое място не отстраниха вируса. Само подсигуряваха трайния спад на публичното здраве, обедняването на хората, понижените доходи в здравна и пенсионна система, дефицитите на артикули и услуги, спада на продължителността на живота - средносрочно и дълготрайно. Това просто не работи.
 Кантарджиев загатна за народен локдаун, за имунизацията на AstraZeneca още няма доказателства за проблеми Кантарджиев загатна за народен локдаун, за имунизацията на AstraZeneca още няма доказателства за проблеми
В четвъртък (18 март), здравният министър ще каже ще има ли народен локдаун. По места шефът на РЗИ предлага ограниченията и ги съглас...
Психологическите упования са в основата на капиталовата интензивност. Без прогнозируема среда, към този момент мъчно някой затворен в този момент бизнес, ще отвори след това. Парен - каша духа. Трудно някой ще тегли заем с вярата, че ще го изплати с приходите от дейността си. Служители ще останат трайно без работа. Когато страхът стане норма, разсъдъкът губи по точки.
Ако и този път се пуснем по лесния надолнище на паническата реакция - икономическата и здравната мъка се циментират. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР