Поредният кръг от преговори между Великобритания и ЕС по темата

...
Поредният кръг от преговори между Великобритания и ЕС по темата
Коментари Харесай

Поредният кръг от преговори между Великобритания и ЕС завърши без напредък

Поредният кръг от договаряния сред Англия и Европейски Съюз по тематиката за бъдещите им търговски връзки е приключил без реализиран прогрес, като нито една от двете страни не е подготвена на да направи забележителен компромис, едвам няколко седмици преди последния период за реализиране на съглашение, съобщи Блумбърг.

След договарянията в Лондон европейският основен договарящ Мишел Барние съобщи пред кореспонденти, че остават „ огромни разлики “ сред двете страни. Той добави, че Обединеното кралство не е демонстрирало подготвеност да се излезе от безизходното състояние.

„ Двете страни няма да реализират съглашение този месец “ разяснява основният договарящ от английска страна Дейвид Фрост.

„ Макар че ще продължим пламенно да търсим съглашение с Европейски Съюз, би трябвало да приемем опцията, че такова може да не бъде реализирано “, добави той.

След пет месеца договаряния двете страни към момента са в невъзможност по едни и същи въпроси, а именно - гаранциите за лоялна бизнес конкуренция, правата за лов на риба и ролята на Европейския съд в комерсиалните разногласия сред Брюксел и Лондон

„ Чрез настоящия си отвод да се обвърже с изискванията на открита и почтена конкуренция, и с уравновесена договорка за рибарството, Англия прави сключването на комерсиално съглашение на този стадий малко евентуално ” съобщи Барние, представен от Ройтерс

" Времето за реализиране на решения стартира бързо да изтича ", сподели европейският договарящ, имайки поради оставащите пет месеца преди приключването на преходния интервал за Брекзит, и добави: " Ако не реализираме съглашение за бъдещото ни партньорство ще имаме повече разногласия "

" Искрено и градивно продължавахме да взаимодействаме, само че през последните седмици Англия не сподели същото равнище на взаимоотношение и подготвеност за намиране на решения ", заключи Барние.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР