Поредни сътресения в голяма самолетна компания.Пилотите на Lufthansa, най-голямата авиокомпания

...
Поредни сътресения в голяма самолетна компания.Пилотите на Lufthansa, най-голямата авиокомпания
Коментари Харесай

В Луфтханза подготвят нова стачка

Поредни разтърсвания в огромна самолетна компания.

Пилотите на Lufthansa, най-голямата самолетна компания в Европа, поддържаха с огромно болшинство стачка за по-високи заплати, заяви техният профсъюз. „ Това е сигнал, който не може да бъде подценен “, се споделя в изказване на синдиката Cockpit, написа

Рискът самолетите на Lufthansa да бъдат спрени се е нараснал, само че резултатът от консултацията „ не значи автоматизирано, че ще бъдат подхванати протестни дейности “, се прибавя в изказването. Синдикатът съобщи, че неотложно ще възобнови договарянията с управлението, които сега е в патова обстановка, " с още по-голяма поддръжка " от своите членове. Lufthansa има към 5500 водачи за пътническите и товарните интервенции. Cockpit е единственият съюз, който ги съставлява.

Lufthansa анулира предходната седмица над хиляда полета, в това число от София.

Гласуването през днешния ден даде болшинство от 97,6% в интерес на стачка на водачите за пътнически услуги и 99,3% за товарните водачи. Избирателната интензивност беше към 95% от членовете.

Пилотите упорстват за 5,5-процентно нарастване на заплатите през тази година, последвано от автоматизирано индексиране по отношение на инфлацията. Синдикатът упорства и за гаранция за размера на флота на Lufthansa, с цел да се обезпечат работните места на водачите.

Призракът за стачки идва, когато Lufthansa е в спор с наземния личен състав, който взе участие в 24-часова стачка на 27 юли, причинявайки огромни разстройства в трафика в Германия. Техният профсъюз Verdi упорства за нарастване на заплатите с 9,5 %. И в двата случая до момента управлението отхвърля да одобри настояванията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР