Поредни две срещи проведе областният управител на Враца Георги Митов

...
Поредни две срещи проведе областният управител на Враца Георги Митов
Коментари Харесай

Във връзка с изборите: Областният управител на Враца проведе среща с кметовете на Козлодуй и Оряхово

Поредни две срещи организира регионалният шеф на Враца Георги Митов с кметовете на общините Козлодуй и Оряхово, оповестиха от администрацията.
Като главен акцент в диалозите е материално-техническото обезпечаване и идните задължения на общините и обособените ведомства, работата по обучителната акция за машинния избор, защото от ЦИК към този момент е изискана информация за броя им, тъй че общините оптимално да бъдат обезпечени с цел да могат повече поданици да се образоват.
Идеята е да бъдат подготвени хората, които се тормозят от машинното гласоподаване на идния избор, по-възрастните и жителите, които нямат опит със смарт устройства, както и тези, които се усещат неуверени и се тормозят да гласоподават с машини, да се възползват от опцията за тестово гласоподаване със профилираното устройство.
„ Гарантирам, че Областна администрация - Враца има подготвеност да окаже цялостно подпомагане и към този момент е в развой на предприемане на съответни ограничения за основаване на нужната организация, съответстваща на изборното законодателство за обезпечаване естественото протичане на вота на 2 октомври “, изрично съобщи Георги Митов, в срещите си с Маринела Николова и Росен Добрев.
Кметовете от своя страна споделиха и готовността на всяка една общинска администрация за присъединяване в изборния развой, както и основаване на предпоставки за стимулиране присъединяване на по-голям брой гласоподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР