Поредната вълна на COVID-19 в Гърция отшумява, показват данни от

...
Поредната вълна на COVID-19 в Гърция отшумява, показват данни от
Коментари Харесай

Поредната COVID вълна в Гърция е на път да отшуми

Поредната вълна на COVID-19 в Гърция отшумява, демонстрират данни от предходната седмица, съгласно които всички основни индикатори на пандемията са доста намалели спрямо последната седмица на юли, оповестяват в. " Катимерини " и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31993
Спад се следи при всички индикатори - от броя на новорегистрираните инфектирани през показателя на риска от заразяване до смъртните случаи на пациенти с заболяването.

По-специално, през седмицата от 1 до 7 август са регистрирани 100 421 случая (9626 на милион население), което съставлява 19 % спад спрямо миналата седмица. От тези случаи 21 % се отнасят до повторни инфекции.

Националната работа за публично здраве заяви за 314 смъртни случая на пациенти с COVID-19, спрямо 355 през последната седмица на юли.

От началото на пандемията в Гърция са регистрирани общо 31 722 смъртни случая, свързани с коронавирусна зараза. Освен това, за първи път по време на актуалната епидемиологична вълна, броят на интубираните пациенти с COVID-19 също е намалял - 120 в неделя, 7 август, в съпоставяне със 138 в неделя, 3 юли.

Миналата седмица в лечебните заведения в страната са били признати 2343 пациенти, инфектирани с ковид, което е с към 200 по-малко от миналата седмица (2558 приема).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР