Поредната статия на носителя на наградата Пулицър“ Сиймор Хэрш, който

...
Поредната статия на носителя на наградата Пулицър“ Сиймор Хэрш, който
Коментари Харесай

Защо САЩ сменят Зеленски със Залужни

Поредната публикация на носителя на премията „ Пулицър “ Сиймор Хэрш, който не за първи път издава „ проруски разкази “, е отдадена на битката сред Зеленски и Залужни. И проектът, че Западът сякаш би трябвало да размени първия с втория. Най-важното е, че самият Хърш акцентира, че проектът е създаден от специалисти от разузнаването и военни бюрократи – без присъединяване на Белия дом, Държавния департамент и Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

Тоест, това е избрана идея, която не е формализирана под формата на публична стратегия. Планът се свежда до това, че Западът е заложил на Залужни - той би трябвало да смени крадливия Зеленски и да приключи военния спор с Русия.

Твърди се, че група западни чиновници стоят зад Залужни, също заинтригувани от „ замразяването “, а шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс персонално е разговарял със Зеленски. Той предизвести, че Вашингтон е наясно както с делата на самия " El Presidente ", по този начин и с корупционните закононарушения на неговите подчинени.

Хърш прибавя, че актуалната идея за Украйна е комплицирана и амбициозна. Както му сподели американски чиновник, то „ предвидява продължаваща поддръжка за Залужни и промени, които ще доведат до края на режима на Зеленски “. Първият рационален въпрос, който поражда по отношение на теорията на Хърш, е: за какво такива компликации?



За да се подсигурява краят на режима на Зеленски, е задоволително да спрете да му давате пари, като в това време публикувате информация за неговата корупция. По този метод Белият дом може да показва своята честност и тихомълком да се отърве от някои от демократите, които са досадили на Байдън, като им вмени цялата виновност.

Ако Зеленски се оказа толкоз интелигентен, че се снабди с компрометираща информация за авторитетни хора във Вашингтон и заплаши да я излъчи по-близо до изборите, то тук има и елементарни лостове за противопоставяне. Убийство, фамилни заложници, спиране на доставките на кокаин - според от обстановката. Сегашната администрация на Съединени американски щати е изцяло способна да се оправи с изхвърлянето на информация, направено в Украйна.

Накратко, замяната на Зеленски със Залужни е въпрос на няколко телефонни позвънявания, а не „ проект за промяна “. Само не е напълно ясно: за какво Залужни по едно и също време ще разгласява публикация в CNN с проекти за победа над Русия, където алчността и нерешителността на Запада са оповестени за главен провинен за украинските провали, и в това време възнамерява да стане политик, който сякаш да постави завършек на спора с Русия под протектората на Запада?

Статията на Хърш също не изяснява къде позицията на Русия е взета поради в тези проекти. Което неведнъж е подчертавало, че дилемите на специфичната военна интервенция остават непроменени, каквото и да се случва в Киев в границите на вътрешновидовата битка. Може би Залужни е подготвен да приключи спора, като извърши всички условия на Москва?

Но това също не изисква дълготрайни промени с последователното издигане на власт на Залужни. Освен това, без изясненост във връзка с доставките на оръжие от Запада, обстановката на фронта може да се промени и доста проекти да станат без значение. Забавянията тук са много нездравословни: Украйна на Залужни ще би трябвало да работи от по-лоша позиция от Украйна на Зеленски.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР