Поредната седмица за Уолстрийт премина най-вече в очаквания за важното

...
Поредната седмица за Уолстрийт премина най-вече в очаквания за важното
Коментари Харесай

Добрите новини доведоха до спад на Уолстрийт

Поредната седмица за Уолстрийт мина най-много в упования за значимото събитие през нея, като този път фокусът на вниманието беше ориентиран към постоянния отчет за пазара на труда.

Търговията понижа и заради националния празник в Съединени американски щати, когато всекидневно има доста по-ниска интензивност от страна на вложителите. Определено може да се каже, че Уолстрийт беше сюрпризиран от по-силното повишаване броя на новите работни места по отношение на прогнозите.

Цените на акциите не потеглиха нагоре, тъй като по-добрите данни значат, че централните банкери няма да са склонни да понижават лихвите толкоз нападателно, колкото желаят вложителите. Самият месечен отчет за пазара на труда донесе и притеснителни трендове, като да вземем за пример по-силното понижение на новите работни места в дребния бизнес. Наблюдава се и утежняване на качеството на новите работни места, което съставлява по-силно повишаване на тези на половин работен ден, в сравнение с цялостен.

Първоначалната реакция на пазарите беше точно в преоценка на вероятността за покачване на лихвите през идното в края на юли съвещание на Федералния запас. Останалите финансови принадлежности реагираха даже по-силно, като облигациите поевтиняха, а $ нарастна. Фондовите показатели в Съединени американски щати завършиха седмицата с по-малко от 1% повишаване за интервала, което се дължеше единствено на реакцията след срещата на Г-20 и позитивните вести за комерсиалното помирение сред Съединени американски щати и Китай.

Достигането до нови върхове от показателите не докара до активизиране на купувачите и до всеобщо затваряне на късите позиции от вложителите. Това задържа показателя S&P 500 покрай равнището от 3000 пункта, само че не значи, че към момента има образуван връх на пазара. Икономическите вести не престават да демонстрират закъснение в Съединени американски щати и в световен мащаб.

Ръстът на акциите не се дължи на усъвършенстване във финансовите доклади, а на упованията, че лихвената политика ще докара върне икономическия напредък и от там до усъвършенстване на корпоративните облаги. Сезонът на докладите стартира, като се чака понижение на фирмените резултати. 80% от фирмите, които предвидиха резултатите си за второто тримесечие, дадоха отрицателни упования.

Това е най-високия % на отрицателни прогнози от първото тримесечие на 2016 година до момента.

Остава да забележим дали към този момент оповестените неприятни вести са отразени от пазара и дали ще бъдат пренебрегнати от вложителите в очакване на намаляване на лихвите и последователно възобновяване на стопанската система и на облагите.

Големият проблем за този сюжет е задлъжнялостта в международната стопанска система и фактът, че точно с трупането на нови задължения се подтиква растежа.
Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР