Поредната руска офанзива в Украйна вече е започнала, но е

...
Поредната руска офанзива в Украйна вече е започнала, но е
Коментари Харесай

Началникът на украинската разведка: През пролетта на фронта ще настъпи преломен момент

Поредната съветска атака в Украйна към този момент е почнала, само че е толкоз некачествена, че е съвсем незабележима , сподели в изявление за Forbes-Украйна Кирил Буданов, шеф на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата (ГУР).

" Продължава по този начин, че даже не всички я виждат - това е атака с такова качество. Те имат стратегическа задача - до 31 март да доближат административните граници на Донецка и Луганска области , " споделя Буданов.

Според Буданов Русия, поради популацията на страната, няма проблеми с набирането на личен състав . Но по-голямата част от тези, които стигат до фронта, са необучени и неприятно оборудвани мобилизирани, воюващи в камиони Камаз и Урал.

Няколко пъти в изявление ръководителят на ГУР повтори, че Русия не е Съветският съюз, тя няма военния капацитет и мощностите на военно-промишления комплекс, за които настояват съветските управляващи .

За една ракетна офанзива против Украйна Русия използсва повече ракети, в сравнение с може да създаде , твърди Буданов. Същото, по думите му, важи и за всички останали типове оръжия и муниции.

Според ръководителя на украинското разузнаване решителните борби ще се състоят през втората половина на пролетта и тогава ще настъпи повратен миг на фронта .

Той се въздържа от съответни прогнози, само че сподели, че за успеха на Украйна способстват два съществени фактора: тя води война на лична територия и целият цивилизован свят е на нейна страна.

Припомняме, че до пролетта Украйна чака доставката на съществени бойни танкове от западните си съдружници - най-много, за чието потребление.
 ISW: С задграничните танкове Украйна има повече шансове против Русия
ISW: С задграничните танкове Украйна има повече шансове против Русия

Продължават битките за власт сред съветската войска и паравоенните формирования
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР