Поредната ротация в пловдивската полиция е факт. Инспектор Иван Петков

...
Поредната ротация в пловдивската полиция е факт. Инспектор Иван Петков
Коментари Харесай

Ротациите в МВР Пловдив продължават, и Пето РУ с нов шеф

Поредната ротация в пловдивската полиция е реалност. Инспектор Иван Петков поема управлението на Пето районно управление (на МВР) в града.

За кадровите промени в пловдивската полиция, станали в последните дни, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Чергов удостовери в ефира на Дарик още в средата на септември. Пред Искра Койчева Чергов, който оглави Министерство на вътрешните работи Пловдив след убийството на 24- годишния Димитър в Цалапица, съобщи, че „ заварва регионалната дирекция в много с напрежение положение “ и има насъбрано напрежение от обществото към активността на полицейските органи.

От през вчерашния ден с нови началници са и Първо и Четвърто районни ръководства. Нов е и шефът на районното в Стамболийски. Начело на ръководството застана досегашният началник на Трето районно управление (на МВР) в Пловдив Венелин Костов.

Пред Дарик радио Пловдивтогава старши комисар Георги Чергов разяснява за първи път и убийството на младежа в Цалапица и акцентира, че казусът е неглижиран през цялото време от районно управление (на МВР) в Стамболийски.Пропуските в работата на чиновниците по отношение на тежкото закононарушение станаха причина за иницииране на инспекция от страна на МВР-инспектората, след която бяха уволнени трима полицейски началници - някогашният шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив старши комисар Васил Костадинов, екс началникът на районно управление (на МВР) – Стамболийски Ангел Керпиев и инспекторът Дамян Капов от „ Криминална полиция “ в града.

Припомням, че жителите наЦалапица стачкуват към този момент повече от 2 месеца поради мудноторазследване на случая с убийството на Митко. През уикенда те още веднъж възнамеряват да изразят недоволството си, като този път упорстват за по-сериозни санкции и присъди на уволнените полицейски началници.

Соченият за причинител на закононарушението Рангел Бизюрев, който избяга в чужбина с полет от летище София, към момента се търси - към този момент несполучливо, макар издадената Европейска заповед за арест.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР