Поредната предизборна кампания навлезе в активната си фаза. По-малко от

...
Поредната предизборна кампания навлезе в активната си фаза. По-малко от
Коментари Харесай

Изборна кампания 5.0: политиците в търсене на внимание

Поредната предизборна акция навлезе в дейната си фаза. По-малко от две седмици преди петите за последните две години парламентарни избори претендентите за депутати употребяват всевъзможни благоприятни условия за изява онлайн и в обществените мрежи. " Дневник " показва акценти от предизборната интензивност на политиците.
В развиване

В последните дни на предизборната акция фотоси на пропагандна торба на " Продължаваме промяната - Демократична България ", цялостна със колбас, лютеница, кашкавал и сирене стана мотив новата коалиция да упрекна политически съперници в " неблаговиден черен пиар с подправена акция ".

От часове в обществените мрежи се популяризират идентични фотоси на цялостните торби. Раздаването на храна на хората в предизборна конюнктура в най-хубавия случай се счита за демонстрация на неприятен усет. " Една и съща фотография, направена в ловешко село, се популяризира от тролове, общински чиновници от Община Тетевен, общински съветници от ГЕРБ Ловеч, претенденти за народни представители от Възраждане, Има Такъв Народ, " Facebook " групи, известни с поддръжката си към ГЕРБ ", " Продължаваме промяната - Демократична България ". Формацията показва, че като пропагандни материали раздава единствено празни торби.



ГЕРБ отхвърля да е създател на тази акция и споделя, че само е популяризирала фотосите откакто ги е видяла в троянска медия. Сайтът на изданието е недосегаем все още на издание на сегашния текст.

В рецензиите към сякаш раздаването на храна от " Продължаваме промяната - Демократична България " се включи и Слави Трифонов от " ИТН ": " Идват избори, а те желаят твоя свободен избор: " Я го вземи тоя колбас и тая лютеница ". Промяната наподобява по този начин - ГЕРБ преди, за изборите, раздаваха леща, а Промяната раздават колбас. Ето я Промяната- преди леща, а в този момент колбас ", написа Трифонов във " Facebook ".




Две десетилетия по-късно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж се появи на обществено събитие облечен в кожено пардесю - дрехата, която всекидневно носеше като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, когато обикаляше страната в акции против престъпността.

В сряда вечер Борисов излезе с кожената дреха на сцената в Кърджали, където държа тирада пред симпатизанти на партията. Пиарът на ГЕРБ придружи фотографията с надпис " Back again " (от англ. език: още веднъж е тук - бел. авт.).



Борисов през 2003 година:
 Бойко Борисов
© Юлия Лазарова

Бойко Борисов



Откриването на новия мотосезон влезе интензивно в предизборната акция. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия и едно от знаковите лица на обединението " Левицата! " - Мая Манолова, обществено поздравиха
мотористите, публикувайки и фотоси в обществените мрежи.

Нинова пусна фотография, на която е яхнала мотор и държи каска под мишница с благопожелание за здраве на " приятелите, с които през годините сме били в клубовете ". Постът провокира вълна от смешки във " Facebook ", където консуматори разясниха, че е нараснала мощността, откакто в предизборната акция през 2017 година се показваше



Мая Манолова заложи на прегръдка с моторист и пожела " висок адреналин и безаварийно каране ".




Вергин Терзиев, кандидат-депутат на Движение за права и свободи в Бургас, разгласява в обществените мрежи видео по какъв начин с танцова стъпка на фона на брейк музика се качва на сцената, с цел да бъде показан като част от листата в региона. Посрещнат е с бурни овации от симпатизантите на партията си.

През 2011 година Вергин Терзиев е измежду финалистите в състезанието " Танцувай с мен " на " Шоуто на Слави ".




С шкембе и фасул чорбата в едно и също заведение във Варна похвалиха водачите на локалните листи на " Продължаваме промяната - Демократична България " - Даниел Лорер, и на " Левицата! " - Мая Манолова.

Кандидат-депутатите разгласиха фотоси с два дни разлика един от различен. " Гюрлата " е едно от известните заведения във Варна. То стартира като шкембеджийница в крайните квартали преди към 20 години, само че през днешния ден към този момент доста се е разраснало.





Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от Избори 202318:45, 24 мар 23 / Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР