Поредната музикална изява на Симфониета Враца ще предложи на10-ти ноември

...
Поредната музикална изява на Симфониета Враца ще предложи на10-ти ноември
Коментари Харесай

Музикална среща в сол минор предлага Симфониета Враца на 10 ноември

Поредната музикална изява на Симфониета Враца ще предложи на10-ти ноември среща сименитата цигуларкаАнна Фурнаджиева, концертмайстор на Държавна опера Варна и диригентаДерек Глийсън, любим на врачанската аудитория и оркестър, добре прочут от сполучливите си концерти на музикалния подиум във Враца и по света.

В програмата на концерта, наименуван „ Настроения в сол минор “в четвъртък от 19.00ч. са включени:

А. Брукнер – Увертюра в сол минор;С. Прокофиев – Концерт за цигулка № 2; Е. Лало – Симфония в сол минор.



Остава ден доконцерта и ви предлагам една среща с госстуващата цигуларка Анна Фурнаджиева и маестро Дерек Глийсън.

От него ще научите какъв е креативният път на цигуларката и какво й следва. Също по този начин ще разберете, че свири на цигулка, направена от български майстори в Кремона, Италия. И най-много, че няма две отзиви - тя е трябвало и е желала да бъде единствено и само цигулар, цялостен един живот, предан на музиката.

Чуйте в прикачения звуков файл:

Диригентът Дерек Глийсън е прочут на врачанските меломани. Самият той си призна, че от 20 години познава Враца и музикалния живот на локалния симфоничен оркестър. Запознанството му с Валери Вачев е отворило портала към България и от този момент той чество гостува в нашата страна.

Няма да издавам всички секрети от изявлението - чуйте го и се надявам да оцените сами с какви звезди на музикалната сцена ви предлага среща Симфониета Враца./ вторият атачмънт е на диригентът Дерек Глийсън/

Началото на концерта е в 19 ч. в Градската концертна зала.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР