Поредната кампания за събиране на капачки и стотинки ще се

...
Поредната кампания за събиране на капачки и стотинки ще се
Коментари Харесай

В събота събират капачки и стотинки пред Катедралата във Варна

Поредната акция за събиране на капачки и стотинки ще се организира идната събота, 29 април пред Катедралния храм във Варна, оповестява Владислав Николов - основател и ръководител на благотворителна акция " Аз Вярвам и Помагам ", която започва във Варна през 2015 година

Събитието ще се организира сред 9-14 ч, задачата е да се съберат 500 000 лева за закупуването на първия в България напълно оборудван мобилен пункт за кръводаряване " Аз Вярвам и Помагам ", който ще пътува в по-малките обитаеми места от региона.

Другата цел е пазаруването на неонатална кола за спешна помощ, която ще бъде дарена на СБАГАЛ " Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна " и на здравна инсталация и съоръжение за отделението по Детска хирургия в МБАЛ " Св. Анна - Варна ", където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

Организаторите молят капачките да бъдат предадени в торби, чували или кашони, само че не и в туби, което затруднява доста тяхното окомплектоване и работат на доброволците.

По време на събитието ще се събират и стотинки от 0,01лв, 0,02 лева, 0,05 лева, 0,10 лева, 0,20 лева, 0,50 лева, 1 лева и 2 лева, които не би трябвало да бъдат сортирани по номинална стойност и може да бъдат в обща торбичка, буркан или различен здрав съд. Капачките и стотинките се предават настрана.

От началото на акцията преди 8 години до през днешния ден дружно с хиляди хора събрахме и предадохме за преработване над 241 000 кг капачки.
Успяхме да закупим и дарим 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ " проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна " и МБАЛ " Св. Анна - Варна ", напомня Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР