Поредната кадрова смяна на служебното правтелство буквално взриви енергийния сектор.Снощи

...
Поредната кадрова смяна на служебното правтелство буквално взриви енергийния сектор.Снощи
Коментари Харесай

Пламен Павлов, БГА: Деница Златева идва отникъде в енергетиката, как ще се говори с Газпром?

Поредната кадрова промяна на служебното правтелство безусловно взриви енергийния бранш.

Снощи стана ясно за промяна на управлението на " Булгаргаз ".

Мястото на назначения от " Продължаваме промяната " - Любомир Йоцов, би трябвало да заеме Деница Златева, член на Съвета на шефовете на сдружението, някогашен вицепремиер в първия длъжностен кабинет на президента Румен Радев с министър председател Огнян Герджиков, евродепутат и народен представител от Българска социалистическа партия, Иван Топчийски резервира поста си на ръководител на Съвета на шефовете. Освобождават се и трима от членовете.

" Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, само че не намирам отговори. Излиза, че някой различен е управлявал " Булгаргаз ", откакто сменят състава на Съвета, а оставят ръководителя. Преди известно време стана ясно, че решенията ги взема правна адвокатска фирма в Ню Йорк, те просто е трябвало да изпълнят тези решения ", сподели ръководителят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на " България заран ".

Той уточни, че за месец юли компания в Турция е продавала на битовите консуматори газ за 186 $ за 1000 кубика.

" В същото време ние продаваме не на битовите консуматори, а на крайните доставчици на 1067 $. Тук имаме разлика в пъти повече с нашите съседи. В Турция всички вземат участие равноправно на пазара. Нашият публичен снабдител е единственият в Европейски Съюз, който има такава функционалност. " Булгаргаз " е един от многото търговци, те са 59 на борсата ", добави Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов. Той беше финансов шеф преди години, дълго време работи в няколко компании. Деница Златева идва отникъде в нашия бранш. Има вяра, че нещо ще се промени, само че по какъв начин ще се приказва с " Газпром "? Просто би трябвало да се обясни статутът на този контракт. Ако Русия не е съгласна да го извършва - да го прекратят. Трябва да има отговорност ", безапелационен е ръководителят на Българската газова асоциация.

Те ще изпратят писмо, в което ще предложат " Булгаргаз " да бъде освободен от функционалността си на публичен снабдител и да стане снабдител от последна инстанция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР